Črna kronika

Krvavi december v Ljubljani

robert.marin@svet24.si
19. 12. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V torek je neznani storilec na Viču ustrelil direktorja nacionalnega Kemijskega inštituta Janka Jamnika in ga hudo ranil, včeraj pa so streli odjeknili v predelu Vodmat.

Svet24

Ljubljanski policisti so v četrtek okrog ene ure zjutraj prejeli obvestilo o pretepu na Sketovi ulici. Po prvih informacijah je več oseb fizično napadlo eno osebo, med napadom pa so uporabili tako hladno kot strelno orožje. Ena oseba je bila v incidentu poškodovana, zdravniško pomoč pa je ranjeni poiskal sam. Kriminalisti in policisti so seveda takoj začeli aktivnosti za razjasnitev okoliščin dogodka.

Intenzivna preiskava je po besedah tiskovne predstavnice ljubljanske policijske uprave Nataše Pučko trajala vso noč, okoli pol enajste dopoldne pa so modri angeli že začeli pospravljati trakove, s katerimi so pred »mrhovinarji« zavarovali kraj dogajanja. Do obračuna je glede na krvave madeže, ki so ostali na tleh, prišlo pred večstanovanjskim blokom na Sketovi ulici 3, za Osnovno šolo Vodmat. Mnogi tamkajšnji prebivalci, ki so se dopoldne odpravili po opravkih, o nočnem dogajanju niso vedeli veliko povedati. Tisti, ki so kaj slišali, pa navajajo živalsko dretje in različno število strelov, ki so odjeknili v noč.

»Okrog enih ponoči sem slišal, da je nekdo pred blokom živalsko kričal, precej 'napsihirano'. Potem sem zaslišal nekaj, za kar sem predvideval, da je streljanje, in nato še neki avtomobil, da se je odpeljal. Nisem pa pogledal skozi okno, da bi videl, kaj se dogaja,« je povedal mladenič iz soseske. Kolikokrat je počilo, se ne spomni, mladeničeva soseda, starejša gospa, ki je prav tako slišala direndaj, je prepričana, da so bili streli štirje, priletni možakar iz sosednjega bloka, ki je v kritičnem času napol v snu opravljal malo potrebo, pa je povedal, da je hudo počilo dvakrat in da je bil prepričan, da se otroci igrajo s petardami.