Črna kronika

Pred policisti bežal z avtomobilom

M.J.
11. 12. 2014, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policisti posebne policijske enote PU Maribor so včeraj na Maistrovi ulici v Mariboru skušali ustaviti 28-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik znakov policistov ni upošteval in ni ustavil, ampak je skušal s kraja z vozilom pobegniti, zato so policisti zapeljali za njim.

Črt Kaker

Voznik med vožnjo ni upošteval prometnega znaka in je na Razlagovi ulici zapeljal v nasprotno smer po površini, ki je namenjena vožnji vozilom iz nasprotne smeri, zaradi česar je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 23-letni voznik. V trčenju se je slednji lažje telesno poškodoval, prav tako njegova 29-letna sopotnica in 2-letni otrok, zaradi česar so na kraj poklicali reševalno vozilo.

Bežeči voznik osebnega avtomobila, ki je stari znanec policistov, je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Zaradi ponavljajočih se hudih kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti vozilo, ki ga je vozil zasegli, zagovarjal pa se bo pri sodniku pristojnem za prekrške. Policisti ga bodo tudi kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Med obravnavo prometne nesreče je povzročitelj kršil javni red in mir, opozoril in ukazov policistov, naj s kršitvami preneha, pa ni upošteval. Svoje nedostojno vedenje je uperil tudi proti policistom, zaradi česar jim ni preostalo drugega, kot, da so ga ob 16.55 uri pridržali do streznitve. Ob tem so bili policisti prisiljeni uporabiti tudi prisilna sredstva - telesno silo in sredstva za vezanje. Zaradi teh kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.