Črna kronika

Morilca iz Zgornje Kungote so prijeli v Avstriji

G.G.
8. 12. 2014, 15.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po grozljivem sobotnem umoru v Zgornji Kungoti so policisti hitro izsledili osumljenca, 33-letnega Roberta Supančiča. Slovenski policisti so ugotovili, da se je odpeljal čez mejo, zato so obvestili avstrijske kolega, ti pa so osumljenca že v večernih urah prijeli.

Gabrijel Toplak / PU Maribor
Po besedah Osima ima Supančič zdravstvene težave, ki so neozdravljive.

Osumljeni se trenutno nahaja v priporu v Avstriji, so sporočili s PU Maribor, kjer so izpostavili še dobro sodelovanje slovenske in avstrijske policije ter sodelovanje pravosodnih organov obeh držav. Mariborski preiskovalni sodnik je medtem za osumljenega že izdal sklep o priporu in evropski nalog za prijetje in predajo, tako da je postopek izročitve v teku.

Poročali smo že, da so v soboto v stanovanjski hiši našli truplo 64-letnega moškega. Morilec naj bi bil Supančič, žrtev pa njegov lastni oče.

Supančič je sicer obsojeni morilec, saj je leta 2003 umoril svojo mater. Sodišče mu je takrat izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki ne sme trajati več kot pet let, zaradi česar je lahko relativno hitro odkorakal na prostost in povzročil še eno grozodejstvo.