Črna kronika

Policisti na meji našli heroin in ročno bombo

STA/B.K.
21. 10. 2014, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 19. septembra pri pregledu osebnega vozila na mejnem prehodu Obrežje odkrili dober kilogram heroina. Mobilna enota Carinskega urada Brežice pa je pri pregledu vozila, ki je zapustilo mejni prehod Obrežje, dva dni kasneje našla večjo količino orožja.

PMP Dobova

Heroin so policisti našli med nadzorom vstopa v državo na mejnem prehodu Obrežje. Ustavili so 51-letnega voznika, državljana Bosne in Hercegovine, ki se je predstavil z bratovim potnim listom. Pri natančnem pregledu njegovega avtomobila, ki so ga opravili skupaj s cariniki, so pri pregledu armaturne plošče našli in zasegli dva zavitka, povita z aluminijasto folijo, z rjavo prašnato snovjo, v skupni teži dobrega kilograma. Preliminarni preizkus je pokazal, da gre za heroin.

Orožje pa so dva dni kasneje odkrili predstavniki enota Carinskega urada Brežice pri poostrenem nadzoru vozil na Obrežju. Med nadzorom so ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil 40-letni državljan Bosne in Hercegovine. Napotili so ga v garažo za pregled osebnih vozil, pri pregledu notranjosti vozila pa so v njegovih zadnjih desnih vratih odkrili skrito ročno bombo.