Črna kronika

Preko vikenda tri hude nesreče

M.J.
20. 10. 2014, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali tri hude prometne nesreče. Umrl je 71-letni udeleženec prometne nesreče iz Škofje Loke, ki je včeraj zgodaj zjutraj v Bitnjah na zavarovanem prehodu čez železniško progo zapeljal na tire.

Zajem zaslonske slike (simbolna fotografija)

Prometni policisti so v ogledu nesreče ugotovili, da je voznik nekaj deset metrov pred prehodom zapeljal s ceste in med vračanjem na cesto na prehodu zapeljal na tire, kjer je tudi obstal. Vanj je kasneje trčil potniški vlak.

V še dveh nesrečah, ki sta se zgodili zaradi neprilagojene hitrosti, pa sta se dva udeleženca hudo telesno poškodovala. V soboto zvečer okoli 18.30 je 40-letni voznik na Jeprci najprej trčil v avtomobil, ki je vozil pred njim­, potem pa je še zapeljal s ceste in se po trčenju v prometni znak prevrnil.

Hudo poškodovan je povzročitelj nesreče
Neprilagojena hitrost je bila tudi vzrok včerajšnje prometne nesreče v Zgornjih Bitnjah. 23-letni Kranjčan je med vožnjo pijan (0,61 mg/l) izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Hudo poškodovan je potnik v njegovem avtomobilu.

Vozite previdno, znotraj omejitev hitrosti in trezni. Previdna vožnja v prometu je nujna in bistvena za zagotavljanje ustrezne stopnje varnosti.

Enako velja tudi za vožnjo znotraj omejitev hitrosti in z ničlo stopnjo alkohola. Hitrost mora biti tudi prilagojena vozniškemu znanju posameznega udeleženca in njegovim izkušnjam ter razmeram na cesti, alkohola pa v prometu ne sme biti. Vsaka kapljica že lahko ubija, žalostno, da največkrat nedolžne.