Črna kronika

V Firencah po 30 letih spet mori serijski morilec?

N.J.
6. 5. 2014, 17.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V mestu Scandicci v bližini Firenc so našli žensko truplo. 26-letno dekle je bilo golo in križano, Italijani pa so preplašeni, saj se bojijo, da je po 30 letih spet na pohodu serijski morilec.

leggo.it

Kot poročajo italijanski mediji, je 26-letno dekle romunske krvi, Andrea Cristina Zamfir, že nekaj časa denar služilo s prostitucijo. Ker ni bila del nobene organizacije, ampak je v Firencah delala sama, bodo preiskovalci težko ugotovili, kje je morilec svojo žrtev srečal in od kod jo je odpeljal.

Preiskovalci poskušajo sestaviti zgodbo, kaj se je dogajalo v zadnjih urah njenega življenja in skušajo ugotoviti, s katerimi osebami je bila v stiku v nedeljo, dan preden je umrla. Andrea Cristina naj bi sicer imela težave z drogami, a je policija zaradi tega ni nikoli obravnavala. Policija je imela z njo opravka le enkrat, in to zaradi kršitev imigracijske politike. 

Dva osumljenca

V preteklosti so zaradi poskusov umora na območju Toskane obravnavali dve osebi. A takrat ženske niso bile umorjene. Eden izmed preiskovancev naj bi bil vpleten v primer iz leta 2013, ko je bila ena prostitutka mučena in zvezana, podobno kot tokratna žrtev, a so jo carabinieri pravočasno rešili. Moškega so že v ponedeljek zvečer preiskali in izprašali, a niso našli nobenih dokazov, na podlagi katerih bi ga povezali z dogodkom. Drugega moškega so preiskovali, ker je neko prostitutko leta 2006 zvezal. Leta 2009 ga je preiskovalni sodnik oprostil.

Bojijo se Pošasti iz Firenc

Italijanska javnost se je ob vesti o umorjeni prstitutki ustrašila, da je po 30 letih na pohodu nov serijski morilec. Pred 30 leti so namreč trepetali pred morilcem, ki so ga mediji imenovali kar Pošast iz Firenc. Ta je med letoma 1965 in 1985 umoril (ne vedo, ali je morila ena oseba ali jih je bilo več) 8 parov. V vseh primerih je bil ubit najprej moški, nato ženska, ki jo je morilec izvlekel od moškega in izmaličil njeno telo (odrezal dojko in pohabil spolni organ).