Avto-moto

Trije v enem

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
12. 1. 2013, 09.04
Posodobljeno: 14. 1. 2013, 09.13
Deli članek:

Renault predstavlja serijsko različico študije Captur, ki jo je predstavil na lanskem ženevskem avtosalonu.

Renault je predstavil novi model, ki so ga poimenovali Captur. Zmes med kupejem, roadsterjem in SUV-jem je dolga 4,12 metra, Renault pa pravi, da je ustvaril optimalno vozilo, ki nudi lastnosti iz treh različnih svetov: stil in položaj sedenja kot v SUV-ju, prostornost in prilagodljivost kot v karavanu in agilnost kot v kompaktni limuzini.

Captur je postavljen na platformo novega clia. Po cliu je captur drugi model, ki je oblikovan po novi oblikovni filozofiji Laurensa van Ackerja (vodja oblikovnega oddelka). Za že bolj privlačen videz bo na voljo celo dvobarvno lakiranje vozila.

V notranjosti prav tako opazimo linije kot v cliu, a mu tega niti za sekundo ne zamerimo. Glede na notranjost je videti, da je vozilo tudi v resnici prostorno, Renault pa govori tudi o inovativnih rešitvah za shranjevanje prtljage.

Tudi za capturja bo na voljo vstop in zagon vozila brez ključa, pomoč pri vožnji po klancu, kamera za vzvratno vožnjo, parkirni pomočnik in multimedijski sistem R-Link z možnostjo povezljivosti na internet. O motorjih še ni bilo veliko govora, a Francozi vztrajno trdijo, da bo poraba motorjev zgledna, enako pa velja za izpust ogljikovega dioksida (96 g/km).