Avto-moto

Auto Bild Slovenija - avgust 2012

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
13. 8. 2012, 08.20
Posodobljeno: 13. 8. 2012, 08.26
Deli članek:

V avgustovski številki preberite.

VOZILI SMO:     KIA RIO 1.2 CVVT EX URBAN

Začnimo  pri  zunanjosti. Novi rio se od predhodnega  modela  precej  razlikuje. Postal je drznejši. Peter Schreyer,  dolgoletni  oblikovalec avtomobilov iz koncerna VW,  dobro  ve,  kako se  stvarem  streže.  Prednji del je dovolj drzen, k čemur prispevajo nekoliko klinasta oblika,  velika  žarometa,  v katerih  so  pod  eno  streho dnevne,  parkirne  in  pozicijske  luči  in  smernik,  ter zajeten  spodnji  del  maske za  dovajanje  zraka  motorju.  Zadek  močno  spominja  na  prejšnjo generacijo Seatovega  leona,  aktualni generaciji pa sta zelo podobni stranski vzvratni ogledali. Nič narobe – Petrov duh pač. Testni rio je imel 5 vrat, je pa v novi generaciji na voljo tudi s tremi vrati.

PRIMERAJVA:     AUDI A3, BMW SERIJA 1, VW GOLF

Čeprav  objektivne  meritve  pospeškov še zdaleč ne kažejo razloga za razočaranje, golf 1.4 TSI vseeno občutno težje pridobi zalet ter se ne zapodi tako divje proti rdečemu območju na merilniku vrtljajev kot njegova bavarska rivala. Kar pa nas že pripelje do drugega  južnonemškega  tekmeca.  Z močjo 125 kW leži točno v sredini med kolegoma iz Volkswagnovega koncerna, kamor pa se 118i uvršča tudi karakterno. 1,6-litrski turbinsko podprt agregat, ki ne prihaja iz  BMW-jevih  regalov,  temveč  iz kooperacije s Peugeotom, poskuša nabirati točke z uravnoteženostjo.

IZBOR:     ZLATI VOLAN 2012

Pot do Zlatega volana vodi skozi 300 ovinkov. Največji  evropski  avtomobilistični izbor je ponovno tukaj. Na spodnji povezavi  boste  našli vse novosti in navodila za izbor Zlati volan 2012. Za izbor finalistov potrebujemo vašo pomoč!
Izmed 44 novosti v 6 razredih boste lahko izbrali 6 avtomobilov, ki si po vašem mnenju zaslužijo zlati volan. Želimo torej vedeti, kateri avtomobili so vam najbolj
všeč,  20  avtomobilov  iz  prvih štirih  razredov,  ki  bodo  zbrali največ glasov, pa bomo dodatno testirali  žiranti  iz  25  različnih evropskih držav. Zmagovalca iz drugih  dveh  razredov  določite neposredno vi!
Sodelujte torej na izboru in si zagotovite tudi možnost dobiti eno izmed nagrad!

Za sodelovanje kliknite na to povezavo.