Intervjuji

Lea Cok in Klemen Slakonja skrbita za smeh tudi doma

Teja Pelko
8. 12. 2023, 08.00
Deli članek:

S komedijo Kar želiš, to dobiš vabita tudi k razmisleku o popolnosti in naših pričakovanjih, ki jih gojimo do partnerjev.

Marko Pigac
Klemnu sta najpomembnejši lastnosti pri nasprotnem spolu smisel za humor in zvestoba, Lei pa resnicoljubnost.

Lea Cok in Klemen Slakonja skupaj s Tadejem Tošem po Sloveniji razmigujeta trebušne mišice v novi komediji SiTi Teatra BTC Kar želiš, to dobiš. Svetovna uspešnica kanadskega avtorja Norma Fosterja z izvirnim naslovom The Love List v režiji žlahtne režiserke zadnjih Dnevov komedije, Ajde Valcl, govori o osamljenem in introvertiranem statistiku (Tadej Toš), ki od svojega najboljšega prijatelja (Klemen Slakonja) za petdeseti rojstni dan prejme nenavadno darilo – s pomočjo ženitne posrednice mu namerava poiskati idealno partnerko. V ta namen morata moška sestaviti seznam desetih najpomembnejših lastnosti, ki naj bi jih imela izbranka. Ko se na njuno presenečenje »popolna ženska« (Lea Cok) res pojavi, pa hitro ugotovita, da bi seznam potreboval nekaj popravkov.

Sta vidva kdaj delala podobne sezname?
Klemen: Nikoli.
Lea: Jaz pa sem jih. Sicer so bili bolj osredotočeni na vizijo prihodnosti, kjer sem si opisovala idealne okoliščine, s fotografijami, ki so odslikavale to, kar sem si želela (visionboard). Kako si želim živeti? Kje? S kom? Kaj počnem v prostem času? Kakšna je moja vizija glede ustvarjalnosti? Kakšen bioritem bi mi najbolj ustrezal? In tako dalje … Ogromno je zabavnih detajlov pri vizualizaciji idealnega življenja. Super bi bilo, da bi tudi partnerju odgovarjal podoben slog.

Katera lastnost pa vam je pri nasprotnem spolu najpomembnejša in katera najmanj?
Klemen: Najpomembnejši sta smisel za humor in zvestoba, ne maram pa zamerljivosti in še huje - maščevalnosti.
Lea: Resnicoljubnost, najmanj pa so vse ostale! (smeh) Če je iskreno, se da marsikaj zmeniti, urediti … Če gre samo za neko igro, me pa ne zanima, ker tega v zasebnem življenju ne potrebujem. Z igro pridobivam izkušnje v svojem obrtništvu in si plačujem račune. A igre imam dovolj v službi. To bo kar zadostovalo, hvala. (smeh)

Lea, veliko smeha žanjete tudi s predstavo Kar želiš, to dobiš, v kateri ob igri pokažete tudi kar nekaj drugih talentov, od plesa do petja in joge, zabavno pa vas je spremljati tudi ob hitrih menjavah kostumov, saj se preoblečete kar sedemkrat. Ste tudi doma vi glavni »prinašalec« smeha?
Lea: Jaz sem v družini med ekspresivnimi »cukrčki«, s ščepcem nerodnosti in humorja. (smeh)

Kaj pa vi, Klemen?
Klemen: Raje se ne spuščam v tekmovanja z Mojco (smeh).

S čim (še) skrbite za dobro voljo doma?
Lea: S smešnim plesom. Kdaj v dnevni sobi zaplešem z mamino psičko Alice in se z mami pošteno nasmejiva. Lahko bi pripravile Božično točko - Tačko!
Klemen: Igramo družabne igre, s fantoma veliko športamo, beremo vice itd.

Kdo pa je glavni za dobro voljo v ekipi Kar želiš, to dobiš?
Klemen: Z opisovanjem svojih prigod je za dobro voljo še najbolj skrbel stand up mojster Tadej Toš.
Lea: Mislim, da vsak posebej prispeva k atmosferi, tako da bi težko koga izpostavila. Morda se je na vajah kakšen dan bolj investiral tisti, ki je »vstal z desno nogo«, tisti, ki je z »levo«, pa se je po vajah vrnil domov, kot da bi »vstal z desno«! (smeh)

Klemen, s Tadejem sta že prej sodelovala. Kako drugače je bilo zdaj z vnosom ženske energije?
Klemen: Lahko se pohvaliva, da še nikoli nisva skupaj sodelovala s tako veliko žensko ekipo. Zame je bilo to zelo pomirjujoče, občutek, kot da je vedno vse pod kontrolo. Nad Leinim talentom sem se navdušil že, ko sem jo enkrat videl v seriji Mame, še lepše pa je v njem uživati v živo. Ob Lei na odru pa je v to predstavo vpletenih še cel kup dam v ozadju: SiTi Teater BTC vodi direktorica Ana Kajzer, predstavo je režirala Ajda Valcl, scena je delo Sare Slivnik, za kostume pa je poskrbela Nadja Bedjanič.

Lea, sta vam Tadej in Klemen pripravila tudi kakšen ognjeni krst?
Lea: Ne dajajte jima idej, lepo prosim! (smeh) Po prvih ponovitvah, premieri in generalki se mi zdi, da sem znova in znova krščena, ker me vedno presenetita s kako novo spontano idejo na odru. Moj ognjeni krst je zaznavanje vseh teh valov inspiracij in ne pozabimo, da moram uravnavati še svoj notranji svet, ki je v tej predstavi kot vrtec! (smeh)

Peter Giodani
Z opisovanjem svojih prigod je za dobro voljo med študijem predstave najbolj skrbel stand up mojster Tadej Toš.

S predstavo gostujete po vsej Sloveniji. Se kakšnega kraja še posebno veselita?
Klemen: Po izkušnjah z gostovanj s preteklimi predstavami pričakujem, da bo povsod lepo, mojih domačih Brežic pa za zdaj še ni na sporedu.
Lea: Povsod se znamo imeti zelo luštno. Veselim se popotovanja po Sloveniji v naslednjih mesecih.

Koliko pa se veselite veselega decembra?
Klemen: Veselim se ga predvsem zato, ker vem, kako se ga veselijo moji otroci. Sicer pa se veselim tudi vseh predstav, ki jih bomo odigrali skupaj. Pa seveda koncertov z mojim bendom. Zadnje čase se vedno bolj posvečam tudi glasbi.
Lea: December je čas, ko je ogromno nastopov in druženj, tako da se veselim razburljivosti in različnosti dogodkov. Pestro bo!

Kaj pa si želite, da bi vam prinesla Božiček in Dedek Mraz?
Lea: Uf, definitivno januarske navdihe za leto 2024! Kakšno zanimivo poznanstvo, kakšno potovanje! Kakšen nov projekt. Uf, pa sem že mislila, da sem skromna! (smeh)
Klemen: Jaz pa si želim, da bi se vsi trije gospodje združili in prinesli mir na svetu.

Marko Pigac
Mojstroma komedije, Tadeju Tošu in Klemnu Slakonji, ki sta že uspešno združila moči v nagrajenem hitu Tak Si in 'gledališkem stripu' Janez Novak, tokrat na odru odlično parira Lea Cok, ki jo poznate tudi iz gledališke komedije Boing Boing, TV-serij Sekirca v med, Mame, Jezero in Ja, chef! ter filma Prasica, slabšalni izraz za žensko.