Glasba

Druži jih divji štajerski temperament

A. M.
12. 3. 2024, 08.00
Deli članek:

Stil in Modrijani v zgodnjo pomlad stopajo z novo uspešnico Bi te, bi te ... Fantje so sicer zelo dobri prijatelji, poznajo se že vrsto let.

NMedia
Modrijani

»Poznali so se že naši starši. Družita pa nas tudi divji štajerski temperament in neizmerna strast do glasbe,« je povedal F. Gašper Jazbec iz Stila. Hkrati je dodal, da je ansambel v polnem delovnem zamahu. »Trenutno se intenzivno pripravljamo na številna poletna igranja, pripravljamo nov repertoar za najboljše žure in veselice, po katerih nas pozna Slovenija.«

NMedia
Ansambel Stil

Prvo glasbeno sodelovanje

No, so pa skupni nastopi (Modrijani in Stil so skupaj nastopili na velikem silvestrskem dvoboju) obrodili tudi prvo glasbeno sodelovanje. Posneli so polko Bi te, bi te ..., ki je priredba pesmi Berghain odlične glasbene zasedbe Fäaschtbänkler. »Tako glasba še vedno povezuje glasbenike in različne države. Glasba ne pozna meja,« je povedal Blaž Švab in ob tem dodal: »Stilovci so super fantje. Pri snemanju pesmi smo se nasmejali do bolečin. Že ko smo snemali priredbo, smo razmišljali o novih pesmih in projektih, ki jih bomo skupaj snemali.« Stil in Modrijani so zelo hvaležni, ker je zasedba Fäaschtbänkler z veseljem dovolila priredbo in objavo pesmi. Nad izvedbo so bili navdušeni in z njimi ostajajo v stiku za prihodnja glasbena sodelovanja.