Glasba

Iris Ošlaj svoje srce in dušo zlila v novo pesem

A. M.
10. 3. 2024, 09.00
Deli članek:

Priljubljena pevka in članica skupine Sopranos Iris Ošlaj je vstopila v novo ustvarjalno obdobje s svojo najnovejšo pesmijo Le kaj brez tebe.

Sara Golob
Iris Ošlaj iz skupine Sopranos tokrat nadvse osebno.

Pri ustvarjanju je tokrat združila moči z znano glasbenico, s katero si delita ljubezen do črno-belih tipk. »Najbolj sem ponosna, da mi je pri tej prvi in zelo osebni pesmi na pomoč priskočila ena in edina Neisha. Prava umetnica in profesionalka v vseh pogledih! Komaj čakam na nadaljevanje tega novega sodelovanja,« je bila iskrena Iris, ki se pod pesem podpisuje kot avtorica besedila in glasbe.

Osebnoizpovedna pesem

Iris je svoje srce in dušo zlila v novo pesem, ki je obenem zelo osebnoizpovedna, saj se dotika tem, v katerih se bo lahko našel marsikateri poslušalec. »Za mano je več kot pol leta turbulentnega in nadvse produktivnega ustvarjalnega obdobja. Pomirjena sama s sabo sem v glasbo izlila celo sebe in pri tem podoživela vse, kar se mi je zgodilo v zadnjih letih v zasebnem življenju. Tega res ni bilo malo,« je povedala Iris, ki se med drugim podpisuje tudi pod besedilo.

»Med pisanjem besedila se mi je vmes zataknilo in se pesmi več mesecev nisem dotaknila. Sledilo je intenzivno delovno obdobje in za nas zelo pomembna 15. obletnica skupine Sopranos. Po tem koncertu sva s prijateljico splanirali odklop in izlet v večni Rim. Šele med nočno vožnjo z avtobusom, ko nisem mogla zaspati, se mi je zares odprlo in so besede zletele v telefonsko beležko. Vse skupaj sem zapisala do zadnje pike in sladko odspala vse do jutra (smeh). Naj še dodam: resnično priporočam, da doživite Rim od blizu, ker je prekrasen,« je še dodala simpatična pevka, ki je za skladbo posnela tudi videozgodbo, v kateri se prepletata preteklost in sedanjost. Trenutki, kako sta zaljubljenca nekoč skupaj preživljala dneve, danes pa ostaja le še hrepenenje po tem.