Glasba

Bi ga prepoznali? Raperju se je zgodilo to ...

3. 12. 2023, 15.11
Posodobljeno: 3. 12. 2023, 17.35
Deli članek:

Eminem, ena najbolj prepoznavnih in vplivnih figur v svetu hip-hopa, je v soboto osupnil oboževalce z edinstvenim virtualnim koncertom v priljubljeni igri Fortnite.

YT
Njegov nastop je bil razdeljen na dva dela ... Najprej stare skladbe, potem pa novejše.

Ta dogodek ni bil zgolj glasbena predstava, ampak prava multimedijska izkušnja, ki je združila Eminemove ikonične skladbe z vizualno osupljivim virtualnim svetom.


S prodajo več kot 220 milijonov albumov po vsem svetu je Eminem eden najuspešnejših glasbenih umetnikov vseh časov. Njegov edinstven slog, ki združuje osebne in družbenokritične teme s kompleksnimi rimi, ga je uveljavil kot enega od pionirjev modernega hip-hopa. Koncert v Fortniteu je bil zasnovan kot potopisna izkušnja, ki je igralce popeljala skozi različne svetove, ustvarjene posebej za ta dogodek. Eminem se je pojavil v virtualni podobi, kar je bila prava poslastica za oboževalce. Njegov nastop je vključeval nekatere izmed njegovih najbolj znanih skladb, vključno z legendarno "Lose Yourself".

YT
Eminem v igri Fortnite

Medtem ko je Eminem izvajal, so igralci v igri sodelovali tako, da so udarjali po notah v skladu z glasbo, podobno kot v igri Guitar Hero. Vrhunec dogodka je bila izvedba Eminemove pesmi "Godzilla". Za to priložnost je bil ustvarjen poseben vizualni spektakel. V enem izmed najbolj dramatičnih trenutkov je virtualni raper vdihnil ogenj, kar je dodalo še večji dramatičnosti celotnemu prizoru. Eminemov virtualni koncert v Fortniteu je bil več kot le glasbena predstava; bil je dogodek, ki je združil svetove igralstva in glasbe na inovativen in nepozaben način.

YT
Najbrž mu je njegovo udejstvovanje v najbolj popularni igri zadnjih let, prineslo tudi zajeten kupček denarja.

Ta dogodek je pokazal, kako se lahko umetnost prilagodi in razvije v digitalni dobi, in je bil še en dokaz Eminemovega trajnega vpliva ne samo v glasbeni industriji, ampak tudi v širši kulturi.

IG
Eminem ni več svetlolasec ... Sedaj je bradati temnolasec.