Glasba

Novi material spominja na »starega Zlatka«

A. M.
30. 10. 2023, 08.15
Deli članek:

Tu je že 11. studijski album!

Matevž Andročec
S skladbo Ostajam je napovedal album Svet je lep 2.

Priljubljeni mojster besed Zlatko je s singlom Ostajam napovedal izid novega albuma Svet je lep 2, ki ga bodo lahko njegovi zvesti poslušalci slišali tudi na velikem koncertu v Kinu Šiška, in sicer 11. novembra. Če vam je naslov albuma zelo znan, se ob tem zagotovo spomnite Zlatkovega prvega albuma z naslovom Svet je lep iz leta 2007.

Šestnajst let kasneje priljubljeni slovenski raper nadaljuje z enakim sporočilom, to je mir. Tisti mir, ki je svetu zelo potreben. Tisti mir, za katerega so nedolžni prikrajšani zaradi apetitov in ideologij tistih, ki niso nedolžni. Mir, ki bi moral biti samoumeven, pa ni. Mir, ki bi moral biti prisoten v vsakem domu, pa ni. Mir, ki bi moral krasiti vsako deželo, pa je ne. Zlatkova glasba poziva k temu.

No, enajsti studijski album z naslovom Svet je lep 2 je že izšel digitalno ter v obliki knjige z besedili, opisom in kodo za prevzem skladb. Poslušalci lahko tako uživate v 15 skladbah, ki so nastale v sodelovanju s Katjo Koren, Tino Marinšek, Erikom Felicijanom, Leyre, Aiyo Rose in Evo Beus. Sam pravi, da ga je tako poimenoval šele po tem, ko so mu bližnji, ki so soustvarjali novo ploščo, dali vedeti, da jih novi material spominja na »starega Zlatka«, ki je zelo razigran tako glasbeno kot tudi lirično.

»Ne glede na čase in preizkušnje, ki nas doletijo v življenju, sem hvaležen, da imam neizmerno voljo, ki mi omogoča, da svoj enajsti album ustvarjam energično in veselo, kot da gre za prvega,« zaključi Zlatko.