Glasba

V Trstu so bili vsi pogledi usmerjeni v Anjo Rupel

A. M.
27. 10. 2023, 13.15
Deli članek:

Izkoristili so enega zadnjih letošnjih vročih večerov!

Lidija Mataja
Anja Rupel, ki ni nikoli zares nikamor odšla, se vrača na glasbeno sceno.

Lep je dan, Odpri oči, Odšla bom še to noč, V Ljubljano, Plašč ljubezni, Življenje je kot igra, Najbolj nori par in Ključ do srca so le nekateri največji hiti iz Anjine samostojne kariere, ki so odlično prestali test časa in še vedno živijo tako na plesiščih kot na radiih in spletnih glasbenih platformah.

Srce že ve

Vsem tem skladbam pa se pridružuje še ena, čisto nova, Srce že ve, ki v bistvu napoveduje album novih verzij njenih največjih hitov, ki jih je ustvarila z Alešem Klinarjem in tonskim mojstrom Miho Goršetom - tem pa so dodali tudi nekaj čisto novih skladb.

Novemu koncertnemu programu bomo lahko prisluhnili v ljubljanskem SiTi Teatru BTC v petek, 8. decembra, ob 20. uri Še prej pa se odpravimo na sprehod po ulicah obalnega Trsta, tam je namreč Anja Rupel z ekipo nedavno snemala novi videospot.

Skok do Trsta

»Izkoristili smo enega zadnjih letošnjih vročih večerov in spot posneli gverilsko, z majhno ekipo: režiser, asistentka in moja prijateljica, ki je pomagala pri oblačilih,« je povedala pevka, ki pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost, iznajdljivost in pristop naredi (skoraj) sam. »Kadre in interierje smo iskali sproti, če nam je bilo kaj všeč, smo se ustavili in snemali ... Ker je bil Trst poln ljudi, smo bili kar atrakcija, in ko smo snemali pri vrtiljaku, ki so ga ravno zaprli, je bila lastnica tako prijazna, da je samo za nas prižgala lučke.«

Ljubezenska zgodba

In zakaj je izbrala ravno Trst? »Ker sem hotela, da ima spot malo velemestnega pridiha, in je bila Ljubljana že večkrat uporabljena v spotih. Najbližji lokaciji sta bili Zagreb ali Trst in odločila sem se za Trst, ki ga dobro poznam, saj je mamina sestra do smrti živela tam in smo jo redno obiskovali, poleg tega je moj oče eno leto igral v tržaški operni hiši. Skratka, Trst je navdušil tudi režiserja Roka in njegovo asistentko, ki pa sta ga obiskala prvič,« je pojasnila Anja, ki tako ponosno predstavlja novo skladbo. Glasbo zanjo je ustvaril Aleš Klinar, besedilo pa je napisala Anja sama. Skladba Srce že ve je ljubezenska, kot pravi Anja, »pa tudi čisto življenjska, saj govori o tem, da marsikatero nesrečno izkušnjo, ali ljubezen, v življenju lahko sčasoma predelaš, preboliš, se ponovno postaviš na noge in živiš naprej ...«