Glasba

Miha Peskar: Moški smo boljši v enih stvareh, ženske v drugih

A. M.
26. 10. 2023, 08.15
Deli članek:

Miha Peskar v glasbenem svetu nikakor ni novo ime, saj smo ga kot člana raznih spremljevalnih skupin lahko videli ob boku velikih slovenskih glasbenih imen.

Jan Kržič
Miha Peskar in Monika Čavlović

V zadnjih dveh letih se je prekaljeni glasbeni maček vseeno preizkusil v novi vlogi, kot solo izvajalec, in tako izdal že tri avtorske skladbe, in sicer Na pol poti nazaj (v sodelovanju s Tanjo Žagar), Noč in dan (v sodelovanju z Daretom Kavričem) in Odreši me.

Te dni predstavlja svojo četrto skladbo, ki ji je nadel ime Po domače. Čeprav bi na podlagi naslova marsikdo kaj hitro skladbo umestil med narodnozabavne viže, ta v resnici ponuja nalezljivo pop melodijo, v kateri se med vrsticami skriva pomembno sporočilo. »Trend našega časa je vedno večje rivalstvo med moškimi in ženskami. Ja, tekmovalnost je lahko pozitivna, če jo znamo pravilno kanalizirati, a prevečkrat je vse prej kot to. Nepotrebna nesoglasja, pikolovstvo, obtoževanja … kot da je kaj sramotnega v tem, da smo si različni. Moški smo boljši v enih stvareh, ženske v drugih, skupaj pa delamo popolno celoto. Zdi se mi, da so včasih določene zadeve imeli bolje razdelane, čeprav, seveda, nikoli ni idealno. Vsem nam je podarjen določen, zame prekratek, čas na tem svetu … mar ni bolje, da tega preživimo z manj stresa – enostavno bolj po domače,« obrazloži Miha, ki je skladbo pospremil tudi z videozgodbo, v kateri pa lahko tokrat vidimo tudi letošnjo miss Earth Slovenije, Moniko Čavlović.