Glasba

Evrovizijska zmagovalka iskreno o ljubezni

Alesh Maatko
16. 10. 2023, 13.31
Posodobljeno: 16. 10. 2023, 13.37
Deli članek:

Švedsko pevko med drugim čaka tudi razprodana evropska turneja!

Charli Ljung
Loreen se je prvič širšemu občinstvu predstavila na Švedskemu Idolu, kjer je pred dobrimi desetimi leti zasedla končno četrto mesto. Med zvezde pa jo je izstrelila zmaga na Evroviziji leta 2012 v Bakuju.

Letošnja evrovizijska zmagovalka Loreen se pet mesecev po - sicer predvidljivi - zmagi v Liverpoolu predstavlja z novo skladbo, ki med drugim napoveduje tudi njeno razprodano turnejo. Priljubljena švedska glasbenica se nadeja, da bo skladba sledila uspešnosti evrovizijskega Tattooja.

Evrovizijska zgodba

Zmagovalna pesem Evrovizije 2023 je bila namreč pet zaporednih tednov na prvem mestu lestvice predvajanja na francoskih radijskih postajah, poleg tega pa na prvem mestu še v 19 državah. Za piko na i je Tattoo dosegel peto mesto na Spotifyju, petnajsto mesto na Billboardovi lestvici in drugo mesto na britanski lestvici singlov. S skladbo Tattoo, ki je po zgodovinski zmagi na uradni lestvici singlov v Združenem kraljestvu vztrajala kar devet tednov, je tako Loreen postala prva ženska - in šele druga oseba, ki je dvakrat zmagala na tekmovanju za pesem Evrovizije.

Charli Ljung
Švedska pevka nam pet mesecev po Pesmi Evrovizije 2023 predstavlja novo pesem Is It Love.

Ljubezenska zgodba

Novi singel Is It Love je v studiu MXM Studios (pri založbi Universal) produciral švedski glasbeni producent in skladatelj Rami Yacoub (Ariana Grande, Lady Gaga, Madonna). »Skladba Is It Love je nastala iz iskanja jasnosti. Je pesem, ki opisuje in razmišlja o ljubezni, ki je tako globoka, a hkrati polna zmede. Gre za spoznanje, da je za globlje razumevanje sebe treba sprejeti dvojnost življenja, da gresta izkrivljenost in jasnost z roko v roki in sta enako pomembni. In da bi izkusili globino resnične ljubezni, tako do sebe kot do drugih, morate sprejeti in izkusiti globino bolečine,« je ob tej priložnosti povedala Loreen, ki v skladbi znova stavi na svoj glas.

Glasbena turneja

Sicer pa se bo evrovizijska zmagovalka kaj kmalu odpravila na razprodano turnejo po Veliki Britaniji in Evropi, ki se bo začela 7. novembra v Dublinu. 8. novembra bo nastopila v Glasgowu, 10. novembra v londonskem Electric Brixtonu, nato pa se bo ustavila še v petnajstih mestih po Evropi. Glasbena turneja se bo zaključila 5. decembra v Parizu. Odrsko podobo je oblikoval Tobias Rylander, ki je v preteklosti med drugim oblikoval luči za Beyonceino svetovno turnejo Renaissance World Tour in za Loreenin evrovizijski nastop. Ravno zaradi tega turneja obljublja nepozabno izkušnjo, s katero se bodo povezali oboževalci, narava, duhovnost in glasba.

Alesh Maatko, foto: Charli Ljung