Glasba

»Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bova združila moči«

Alesh Maatko
12. 10. 2023, 12.40
Posodobljeno: 18. 10. 2023, 13.38
Deli članek:

Marko Hatlak Band je projekt, v katerem spoznamo harmonikarja v povsem novi luči.

Osebni album
Tinkara Kovač in Marko Hatlak

Umetnik se nam predstavlja kot harmonikar in kot pevec, hkrati pa nam obljublja nekaj povsem novega in svežega. Marko je ob sebi zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga tudi sami navdihujejo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in seveda še s pozitivnim nabojem. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Princeu in nežnih baladah velikanov rockovske glasbe, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.

In tako bo tudi v soboto, 21. oktobra, ko bo Marko Hatlak skupaj s svojim bandom in z gostoma Vlatkom Stefanovskim in Tinkaro Kovač nastopil v Kinu Šiška. Na koncertu bo predstavil novosti s prihajajočega albuma Lovilec sanj, seveda pa ne bodo manjkale tudi skladbe s prvenca iz leta 2018 Ko ni noč in ni dan. Ob tem naj omenimo zanimivo sodelovanje z nekdanjo evrovizijko Tinkaro.

Marko priznava, da je njuno prvo sodelovanje odprlo mnoga vrata. »Prav zdaj s Tinkaro snemava pesem za italijansko kompilacijo, v načrtu pa imava tudi skupne nastope v duetu. Vsekakor se veselim odličnega sodelovanja!« Enakega mnenja je tudi Tinkara, ki je za konec dodala: »Mislim, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj bova združila moči z Markom. In res sem vesela, da se je sedaj to zgodilo. Jaz lahko letim najvišje v glasbi takrat, ko imam ob sebi vrhunske virtuoze, kot je Marko. Zelo me veseli koncert v Kinu Šiška, kjer bova premierno predstavila najino prvo skupno pesem. Pravim prvo, ker sem prepričana, da ni zadnja.«