Glasba

Video: Vrhunski užitki z IL Divo

Dunja Turk
28. 3. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Štirje povsem različni moški, ki so tako uspešno združili opero in pop, so povsem očarali občinstvo.

Čeprav so na oder prišli z debelo uro in pol zamude, ki je bila posledica zapletov pri prevozu tehnične opreme čez mejo, so dvorano na svojo stran pridobili že po uvodnih nekaj kiticah.

 

Ogromen oder z dvema sprehajališčema do sredine parterja, do potankosti dodelana produkcija, odlično ozvočenje, projekcije in animacije so bili na najvišji ravni, a glavne zvezde so kljub temu bili štirje povsem različni moški, ki so tako uspešno združili opero in pop.

 

Američan David, Španec Carlos, Francoz Sebastien in Švicar Urs so v dveh delih izvedli večino svojih večjih uspešnic, nedvomni vrhunci so bili priredba skladbe Bridge Over Troubled Water, ki je niso doslej izdali na še nobenem albumu, klasika Caruso, slavospev materam Mama in Buckleyeva Allelujah. Vsaka med pretežno ženskimi obiskovalkami si je izbrala svojega favorita, nekatere upajoč, da jih bodo opazili, druge sanjajoč, da pojejo le njim. Člani so vsak po svoje očarali občinstvo, tudi z izjavami med skladbami - še posebej se je prikupil Urs, ki je povedal, da če ne bi bilo Slovenije, morda ne bi bilo Il Divo, saj so ravno tukaj posneli svoji prvi videospot.

 

Po produkcijski plati ni koncertu čisto nič za očitati, saj Il Divo nastopajo kot profesionalci v vseh pogledih.