Glasba

Video: Pozitivne vibracije z Novimi fosili

Stop
18. 4. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hala Tivoli je v en glas s Sanjo Doležal pela uspešnice naše in vaše mladosti.

Hala Tivoli je v en glas s Sanjo Doležal pela uspešnice naše in vaše mladosti.

Ko so se po desetletju in pol premora leta 2005 Novi fosili ponovno zbrali za serijo koncertov, je bilo vzdušje nepopisno in nadvse pozitivno. Skladbe, ki so zaznamovale mladost in neko drugo obdobje, so prerasle generacijske in geografske okvirje, zato je bilo jasno, da Novi fosili kariere ne bodo zaključili hitro. Omejili so se na občasne nastope v večjih dvoranah, zaradi česar jih je ljubljanska publika bila lačna in žejna.

 

V primerjavi z Lepo Breno, ki je v isti hali nastopala pred dobrima dvema tednoma, je bilo vzdušje ta petkov večer nekoliko bolj umirjeno, a nikakor ne zaspano. Od začetnih Da te ne volim, Košulja plava in Šuti moj dječače plavi je občinstvo prepevalo s Sanjo v en glas, enako toplo pa so sprejeli tudi vitalnega šaljivca Vladimirja Kočiša Zeca, ki je s Sanjo odpel venček uspešnic, ter vidno utrujenega avtorja vseh njihovih uspešnic Rajka Dujmiča, ki je levji del Milene prepustil kar publiki. Med vrhunci koncerta vsekakor gre omeniti skladbe Djeca ljubavi, Tonka, Još te volim in nepogrešljivo Dobra stara vremena, ki so jo odigrali dvakrat - ob koncu prvega seta in ob koncu podaljška, ki so ga posvetili najzgodnejšemu obdobju skupine.

 

Po dveh urah petja in plesa je dvorana hotela še, a je večina kljub temu, da je bil tokratni koncert krajši od prvega povratniškega, odšla domov z nasmeškom na licih. Kako so pozitivne vibracije napolnile dvorano, preverite na video posnetkih.