Glasba

Ekskluzivno: Carlos iz Il Divo

Dunja Turk
19. 4. 2009, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Intervju s Carlosom Marinom, članom Il Divo, o vibrirajočih darilcih, ločitvi in življenju na turneji.

Carlosa Marina smo zmotili med pripravami na prvi nastop turneje. Poklicali smo ga v enega boljših londonskih hotelov. Član, ki sicer velja za najbolj spogledljivega in očarljivega, tokrat ni povsem upravičil svojega slovesa, saj je bil dokaj raztresen in v očitni časovni stiski, zaradi katere je govoril dvakrat hitreje.

 

Kako se vi osebno pripravljate na turnejo? Poleg pevske je pomembna tudi fizična kondicija, pri vas še posebej, saj pretežno žensko občinstvo precej pričakuje.
Petje je seveda na prvem mestu, vendar pa vsak zase samostojno poskrbimo tudi za zdravje in seksi videz (smeh). Čim več časa poskušam prebiti v telovadnici, vendar ne pretiravam, ker sem sicer preveč utrujen za pevske vaje.

 

Ali med turnejo kdaj čutite takšno utrujenost, da bi najraje vse poslali k vragu in se kam zaprli?
Ne bom lagal, nisem vsak dan pri volji za nastop. Vendar se na turneji dogajajo magični trenutki. Takrat smo 24 ur na dan skupaj in končni rezultat je več kot le vsota posameznih delov oziroma glasov. Občinstvo nas napaja, hrani, tudi kadar smo utrujeni, zaradi tega damo vse od sebe.

 

Kako ste izbrali seznam skladb, ki jih izvajate na turneji? Zdaj se je nabralo že precej uspešnic, vključiti je treba tudi skladbe, ki jih občinstvo pričakuje.
Pri pripravi turneje sodeluje obsežna ekipa ljudi, ki skrbijo vsak za svoj delček mozaika. Izbor skladb smo naredili mi štirje, predvsem gre za nam najljubše skladbe, ki jih najraje prepevamo. Le tako lahko očaramo občinstvo – če tudi sami uživamo ob nastopu. Koncert je zasnovan kot klasični lasvegaški šov, po eni strani bleščeč, po drugi eleganten. Gre za nekakšen koktejl naših glasov, ki doživi eksplozijo in vrhunec šele, ko izzveni zadnji zapeti ton.

 

Za tokratno turnejo je možno kupiti tudi vstopnice za srečanje z vami, doslej so bile te na voljo le v nagradnih igrah. Vas ne skrbi, da se bodo tam pojavile kakšne preveč zagrete oboževalke? Ste imeli kdaj slabe izkušnje?
(Smeh.) Načeloma nimamo slabih izkušenj z oboževalkami, večinoma so sproščene in spoštljive, tu pa tam se najde kakšna s smislom za humor. Zdajle sem se spomnil, kako nam jo je oboževalka zagodla med podpisovanjem po eni od britanskih oddaj, kjer smo gostovali. Na poti do avtomobila nas običajno čakajo oboževalke, da podpišemo plošče, plakate in podobno, ta pa nam je dala v podpis predmet, ki je začel vibrirati (smeh). Podpisovanje je za nas avtomatsko, niti opaziš ne več, kam se podpisuješ, zato smo bili res presenečeni, ko se je začelo vibriranje. To nas seveda ni oviralo (smeh).

 

Mimo vprašanja o vaši nedavni ločitvi od žene Geraldine Larrosa ne moremo. Zakaj sta se razšla po trinajstih letih zakona in sanjski poroki v Disneylandu? Je bil vzrok naporen urnik?
Ker oba delava v istem poslu, sva vedno razumela drug drugega in vedela, da bo urnik včasih tako natrpan, da se nama po več tednov ne bo uspelo videti. Zadnje čase je bilo vse huje, vendar sva se razšla prijateljsko. V prihodnosti bova glasbeno še sodelovala (Carlos ji bo produciral ploščo, op. p.).

 

Tukaj poglejte, kako so Il Divo navdušili ljubljansko občinstvo v hali Tivoli.