Film

Butalci pojejo

J. S.
24. 5. 2018, 03.00
Deli članek:

Aljaž Bastič snema prvi izvirni slovenski televizijski muzikal s sami znanimi igralskimi imeni, od Gojca, Tanje Ribič, Jurija Drevenška do Jureta Ivanušiča.

Če lahko nune pojejo, zakaj ne bi še Butalci? Čeprav to verjetno ni tisto, kar si je pred kakšnim stoletjem zamislil avtor izvirnih zgodb o prebivalcih najpametnejše vasi na svetu Fran Milčinski. Ampak zimzelene povesti so narejene prav za to, da jih popravljamo, posodabljamo in magari uglasbimo. In natanko to se je zgodilo Butalcem – če bo vse po načrtih, jih bomo menda enkrat junija videli na malih ekranih v povsem novem formatu, kot prvi izvirni televizijski muzikal.

Aljaž Bastič, študent filmske režije, je za svojo magistrsko nalogo napisal scenarij, ki ga je spletel iz različnih pripovedi o Butalcih, in besedila šestih songov, pa režiral je tudi on, samo pisanje glasbe je prepustil svojemu vrstniku Leonu Firštu. A če sta avtorja še zelo mlada, imajo igralci, ki sta jih povabila k sodelovanju, že veliko kilometrine; med prepevajočimi najdete Gojmirja Lešnjaka - Gojca (hudičev advokat), Tanjo Ribič (butalska podžupanja), Jurija Drevenška (policaj) …

Več o muzikalu Butalci preberite v novi številki revije Vklop!