Film

Nova sezona cestnih dirkačev

G. Z.
13. 4. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hitri in drzni 8: še več pločevine, še več dolgih nog, še več mišic in še več zlizanih gum

Ko se vam na zabiti avtocesti spet nekdo nalepi na rit avta in začne besno »blendati«, vdihnite in se umaknite desno: v deželo je prišla pomlad in nov film Hitri in drzni, čas, ko predvsem voznikom audijev in beemvejev začne hitreje utripati športno srce.

Kaj je novega?
Marsikaj. Za začetek je to prva zgodba iz serije, po spodrsljaju Tokyo Drift, v kateri ne bomo videli Paula Walkerja. V zadnje izdaje so dodajali stare posnetke, zdaj pa je končno dovolj, oprostite izrazu, molzenja mrtve krave. So pa upoštevali pokojnikovo željo in poskrbeli za še več dirkanja. Hkrati je to prvi film v nizu treh, ki ga je režiral F. Gary Gray, režiser hita Straight outta Compton, številnih hip hop dokumentarcev in uspešnice Italijanska misija.

Letos se dirka na newyorških, kubanskih in islandskih cestah, Hitri 8 pa so prvi na Kubi posnet hollywoodski film po smrti ljubljenega vodje (zgodba se začne s tem, da Dom in Letty tam uživata medene tedne) in pravi logistični izziv. Na otok so morali pripeljati vse avtomobile, ki so jih uporabili na ulicah Havane, deset chevyjev, sedem fordov, tovornjake za prevoz, orodje in rezervne dele, ki bi jih lahko rabili, saj tam ni bilo mogoče kupiti ničesar.

Več preberite v novi številki revije Vklop!