Film

Upokojitev v stilu

T. B.
6. 4. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Oskarjevci Morgan Freeman, Alan Arkin in Michael Caine, ki igrajo v komediji Upokojitev v stilu, so v resnici še daleč od tega, da bi se umirili.

Komedija Upokojitev v stilu ni nova stvar. Zach Braff, igralec, ki se je kot režiser uveljavil z nizkoproračunsko uspešnico Stanje zamaknjenosti, je na novo posnel istoimenski film iz leta 1979, ki ga je režiral Martin Brest, v njem pa so igrali George Burns, Art Carney in Lee Strasberg. Zdaj je čas, da trojček upokojencev, ki so jim ukinili pokojnine, zato se odločijo za rop banke, igra nova trojica igralcev, ki so bili v 70. letih še mladeniči, zdaj pa so tudi sami že zreli za upokojitev, čeprav to še ne pomeni, da so nanjo tudi pripravljeni.
Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin, v Upokojitvi v stilu Willie, Joe in Albert, so že krepko v letih, a se ne dajo. Morgan Freeman bo letos dopolnil 80 let, Alan Arkin jih ima 83, Michael Caine pa še leto več, vsem pa je poleg tega, da so združili moči v tej komediji, skupno, da so še kako aktivni kot igralci in da si upokojitve v resničnem življenju nikakor ne želijo.

Michael Caine – Joe
Britanski igralec sir Michael Caine ima za seboj že neverjetnih 163 filmov, v žepu pa dva oskarja (Hišni red ter Hannah in njeni sestri) in še štiri nominacije, s katerimi je poleg Jacka Nicholsona postal edini igralec, ki je bil za oskarja nominiran pet desetletij zapored. Nepozaben je bil v vlogah Mirni Američan, Italijanska misija, Alfie, Ujemite Carterja, Zulu, Mož, ki bo kralj in še bi lahko naštevali. Leta 2013 je sicer napovedal upokojitev, a si je premislil, na glavo pa je obrnil tudi svoje življenje. In to na boljše. Njegovo kariero je poleg dobrih vlog namreč zaznamoval tudi alkohol, pred propadom pa ga je rešila zdaj že 70-letna žena Shakira. »Brez nje bi bil že dolgo mrtev,« je priznal v intervjuju za The Sun, ki ga je dal pred kratkim, ter priznal, da je še pred desetimi leti popil po steklenico vodke in pokadil po več škatlic cigaret na dan.

Več preberite v novi številki revije Vklop!