Film

Neotesanec s srcem

T. I.
3. 11. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

O svojem mišičastem debiju v najnovejšem Marvelovem »superizdelku«, Doktorju Strangeu, pripoveduje Benedict Cumberbatch.

Vloga »arogantnega, briljantnega in zelo posebnega« nevrokirurga dr. Strangea je za Britanca Benedicta Cumberbatcha prva pod okriljem valilnice stripovskih superjunakov, studiev Marvel. Vizualno bogati strip se je prvič pojavil v šestdesetih, mešanica zahodne znanosti in vzhodnega misticizma v zgodbi je igralca, ki smo ga veliko bolj vajeni v dramskih vlogah, kot je Sherlock Holmes, takoj pritegnila, pa tudi dejstvo, da je njegov superjunak oseba »z nogami na tleh«.

Zakaj ga je lik pritegnil? »Stephen Strange je zelo dobra družba, kljub občasni arogantnosti. Njegovo življenje je razbito na koščke, iz katerih se nato rodi pravi superjunak. Že kot najstnika me je zelo privlačil vzhodnjaški misticizem. Nekaj časa sem učil v tibetanskem budističnem templju, študiral budistične tekste in bral znanstvene tekste o kozmologiji. Kot devetnajstletnemu fantu so mi te stvari odprle glavo. Pa še to: okolje, kontekst in akcija niso bili nikdar bogatejši – Marvel je iz filma v film boljši,«razloži Benedict, ki ga najbolj poznamo po vlogi super detektiva v BBC-jevi seriji Sherlock.

Na premieri filma v Los Angelesu je 40-letni britanski igralec medijem razkril, da z ženo Sophie Hunter pričakujeta drugega otroka. 16-mesečni Christopher bo tako dobil bratca ali sestrico. Novega člana se Benji zelo veseli, saj pravi, da je starševstvo nekaj najlepšega, kar lahko človek doživi.

Celoten članek preberite v najnovejši številki revije Vklop!