Film

Brezplačno na evropske filme

Stop
29. 4. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V okviru letošnjega Tedna Evrope med 4. in 9. majem bo potekal Filmski teden Evrope. Gledalci si bodo lahko brezplačno ogledali deset evropskih filmov.

V okviru letošnjega Tedna Evrope med 4. in 9. majem bo potekal Filmski teden Evrope. Gledalci si bodo lahko v ljubljanskem Kinodvoru, v Mariboru, Celju, Novi Gorici, Murski Soboti, Črnomlju in Kočevju brezplačno ogledali deset evropskih filmov in šest študentskih filmov po izboru AGRFT.

 

V okviru Filmskega tedna Evrope si bomo lahko ogledali naslednje filme: Svet je velik in rešitev se skriva za vogalom (bolgarsko–nemško–madžarsko–slovenska koprodukcija), češkega Podeželski učitelj, angleški To je Anglija, belgijski 25 stopinj pozimi, francoske Lady Chatterley, Vezilja, Veliko potovanje in Mali Jeruzalem, švedski Ti, ki živiš, nemški Zveza Kebab ter šest najboljših študentskih filmov po izboru AGRFT.

 

Na Dan Evrope, v soboto, 9. maja, bo v Kindovoru potekalo tudi enodnevno MEDIA izobraževanje z domačim in tujim strokovnjakom za scenarije, Miroslavom Mandičem in Christianom Routhom. Miroslav Mandič bo na celodnevni delavnici z desetimi mladimi avtorji in drugimi udeleženci analiziral njihove adaptacije po zgodbi 1984 Janeza Grma, izmed katerih bo partnerica projekta, Televizija Slovenija, najboljšo nagradila z odkupom za potencialno realizacijo kratkega filma; Christian Routh pa bo s tremi slovenskimi izkušenimi scenaristi analiziral scenarije v zaključni fazi razvoja.

 

Dogodek pripravljajo MEDIA desk Slovenija, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Kinodvor, Cankarjev dom, veleposlaništvo Češke republike v Sloveniji in informacijske točke Evropske komisije Europe Direct. Dogajanje sodi med aktivnosti obeležitve 5. obletnice širitve Evropske unije in 20. obletnice demokratičnih sprememb v Vzhodni Evropi.