Domače

Zdaj še pooblaščenec za poroke

N.S.
3. 5. 2024, 13.09
Posodobljeno: 3. 5. 2024, 13.12
Deli članek:

Priljubljeni igralec Gledališča Koper je sprejel zelo pomembno nalogo, a je moral prej izpolniti nekaj pogojev, da je upravičil zaupanje.

osebni arhiv
Večkrat nagrajeni igralec Rok Matek je po novem še pooblaščenec za poroke v občini Laško, predlagala pa ga je prijateljica in matičarka Urška Knez.

Ljubitelji gledališča igralca Roka Matka poznajo po številnih vlogah na gledaliških odrih, predvsem tistih v Gledališču Koper, kjer je že vrsto let tudi zaposlen, trenutno pa po Sloveniji navdušuje v komediji Trio Pupe. Pred kratkim pa je večkrat nagrajeni igralec sprejel še eno novo vlogo in to v resničnem življenju, saj je čisto pravi pooblaščenec za poroke. »Prijateljica Urška Knez, ki je matičarka občine Laško, me je predlagala, da bi postal pooblaščenec za svečano sklepanje zakonskih zvez. Z veseljem sem sprejel to častno in plemenito funkcijo in naj vam zaupam, da je za mano že tudi prva poroka v Laškem. Poročil sem par, ki ga že dolgo poznam, in lahko s ponosom povem, da sta rekla da!« nam je z nasmehom zaupal Rok, ki je vešč javnega nastopanja, zato mu je bila tudi 'nova vloga' v veliko veselje. »Eden od pogojev za to funkcijo je bila veščina javnega nastopanja, seznaniti pa sem se moral s protokoli poroke in členi družinskega zakonika,« je za konec še pojasnil.