Nasveti

Za boljši rezultat izboljšajmo komunikacijo s frizerjem

jk
29. 1. 2024, 05.01
Deli članek:

Pogosto se dogaja, da pridemo od frizerja razočarani. Pa to nikakor ni potrebno. Raje skušajmo izboljšati svojo komunikacijo. Želje moramo povedati tako, da bo frizer jasno razumel, kaj imamo v mislih. Znane fraze, ki jih običajno uporabljamo, so namreč preveč splošne in lahko hitro pripeljejo do neželenega rezultata.

Shutterstock
Nasveti za jasno komunikacijo s frizerjem

»Želim preizkusiti nekaj novega.«

Kaj si misli frizer: Odlično, lahko sem kreativen, naredil bom trendovsko frizuro, morda celo čisto kratko.

Raje povejmo: »Rada bi nov, bolj svež videz, a brez pretiranega striženja. Kaj predlagate?« Na koncu se skupaj s frizerjem odločimo, kakšna bo sprememba, pri čemer je koristno, če poiščemo tudi kakšno fotografijo. Najbolje je, če vprašamo še, koliko dodatnega dela bo potrebovala naša nova frizura.

»Samo konice, prosim.«

Kaj si misli frizer: Konice so preveč uničene, lasje se že zelo cepijo, da bodo spet zdravi in krepki, je treba ostriči 10 centimetrov. Las je lep, če je zdrav.

Raje povejmo: »Trenutna dolžina las mi povsem ustreza, zato bi rada, da odstrižete samo najnujnejše.« Pri tem omenimo še, kdaj smo nazadnje obiskali salon, da bo frizer vedel, kolikšen je prirastek las in koliko vas torej lahko postriže. Če ste res navezani na dolžino svojih las, mu lahko tudi poveste, koliko centimetrov maksimalno je za vas še sprejemljivo, da jih ostriže. 

Shutterstock
Nasveti za jasno komunikacijo s frizerjem

»Imela bi pramene.«

Kaj si misli frizer: Rada bi barvno prelivanje in k njenemu tipu se podajo prameni v kontrastni barvi. Naredil ji bom pramene po zadnji modi, ki pristajajo njenemu tenu.

Raje povejmo: »Rada bi pramene, ki bodo videti čim bolj naravno in bodo skladni z osnovnim tonom las, le da bodo za odtenek svetlejši. Pa da prekrijejo sive lase.« Prameni so lahko tudi za odtenek temnejši ali celo v kontrastnih barvah, vendar je pomembno, da to natančno izrazimo. Pred barvanjem si skupaj s frizerjem oglejmo barvno paleto. Če imate pigment, ki svetle barve las rad povleče k bolj oranžnim in rumenim odtenkom, tudi na to opozorite frizerja pred barvanjem.

 Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!