Nasveti

Drobljenec z robidnicami in brusnicami

Lara Jelen
10. 9. 2023, 09.00
Deli članek:

Ste za nekaj sladkega?

Profimedia
Drobljenec z robidami

Sestavine
300 g gladke moke
1 vrečica pecilnega praška
150 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 jajce
4 žlice olja
250 ml mleka
800 g robid
100 g suhih brusnic
maslo in ostra moka za pekač
sladkor v prahu za posipanje
Drobljenec
70 g ostre moke
70 g masla
70 g sladkorja v prahu


Priprava
1. V skledo presejte moko. Dodajte pecilni prašek, sladkor in jajca. Prilijte olje in mleko ter zgnetite sestavine v gladko testo.
2. Očistite robidnice. Operite jih in pustite, da se odcedijo. Iz grobe moke, masla in sladkorja naredite drobljenec.
3. Pekač namažite z maslom, posujte z moko in vanj razporedite testo. Po vrhu razporedite brusnice in robidnice (lahko pa tudi katero drugo sadje). Posujte z drobljencem in postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Pecite približno 30 minut. Pred serviranjem posujte s sladkorjem.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!