Nasveti

Poletni detajli

Polona Jamnik
22. 6. 2009, 18.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V vročih dneh potrebujete na sebi bore malo. Kar je, naj bo vrhunsko. Modni dodatki? Dobili so povsem drugačen pomen!

Za zaščito in do konca izdelan videz. V vročih dneh potrebujete na sebi bore malo. Kar je, naj bo vrhunsko. Modni dodatki? Dobili so povsem drugačen pomen!    

Tunika – za dan in večer
Tunika je neskončno preprost poletni kos. S pravilnim prijemom jo spremenite v elegantno dnevno ali svečano večerno oblačilo. Ne glede na dolžino in z linijami, ki mehko padejo. 
Najvznemirljivejši (in pravi izziv, če gre za sestavljanje) so toni, ki jim rečemo koža na kožo, ker posnemajo barvo polti. Poleg njih postavite svetlo siv, bel ali kovinsko sijoč detajl, da bo zasijala polt.  


Očala – za slog
So zaščita in modni detajl. Barvastih stekel ni več, za oči se zdijo primernejši temni antracitni, črni in rjavi toni. Ti zmehčajo pogled. Zaščitite torej oči in se igrajte zgolj z okvirji. Mnogi oblikovalci so znova predstavili retro pilotske oblike, ki ostajajo kultni kos.  Z barvo okvirja podčrtate barvo oblačila, z obliko poudarite izraz.  


Torba – za veselje
Poletna torba je pisana in barvita. Ob kričavi barvni kombinaciji krila ali hlač in majic naj prepeva na vso moč. Pisana, poletna, usnjena ali podobna cekarju. Mestno elegantni in zaljubljeni v oblačenje (in dodatke!) boste čez ramena obesili vsaj dve. Veliko malhasto in majhno koktajlsko, na primer. Da vas poneseta od zgodnjega jutra do poznega dne. (Poletni dnevi so dolgi!)  


Ruta – za modni videz
In zaščito, bi rekla. Ženske, ki so usekane na športne dejavnosti pod milim nebom, dobro vedo, da je treba zaščititi glavo. (Da ne bo zavrelo in, kar je še pomembnejše, da bodo lasje, ta naglavni okras, ostali nič prežgani od sonca in nič presušeni ter na jesen ne bodo izpadali kot nori. Mimogrede, kar vprašajte prvo frizerko, ki ljubi resnico, pa vam bo potrdila, da so edina stoodstotna zaščita za lase le pokrivala in pika.) Torej rutka. Ali RUTA. Velikanska. Z nešteto možnostmi za predelavo videza. In zakrivanje.