Nasveti

Čas je za safari!

Poloma Jamnik
24. 6. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Čas je za safari. Mestni si bo poleti privoščil razkošnost in pretiran šik eksotike. Potem bo spogledljiv, sproščen in kar se da okrašen.

Safari. Mestni si bo poleti privoščil razkošnost, čeprav le navidezno. In pretiran šik eksotike. Potem bo spogledljiv, sproščen in kar se da okrašen.

Malikujte črno celino, plemenski tisk in ognjeno razkošje barv. Letošnje poletje kliče k rdečkasto oranžnim tonom, ki segajo po zatemnjeni vijolično rdeči v kombinacijah, nabitih z energijo. Ne bojte se nič kaj poletne temno rjave in odtenkov peska, ki zahtevajo brezhibno polt.

 

 

Vse to s pridihom in poudarki iz od vseh oboževane primitivne umetnosti. Naj živijo čopki, cofi, rese in vrvica, na katero boste obesili talisman, brez njega ne stopajte na ulico. 

 

Našteto sestavite. S tistim, kar nosi predznak mestno, vsakdanje in obrabljeno. (Na primer smoking. Čezenj pas. Širok kot korzet in etno, da je viden od daleč. In malha, če si upate.) Živalski vzorci in vzorci v kontrastnih barvah so najlepši na finih in izbranih materialih, prosojnih tančicah ter čutnem satenu. Takrat ženskost utelesijo. Izzivalni? Niti po naključju.  

Športno privlačen in šik je safarski jopič, ki pozna neskončno mnogo izpeljank. Sijajna izbira namesto z vzorci prekrite vrečaste (!) poletne obleke. Odrežite mu rokave in ga oblecite čez vroče hlačke.