Nasveti

Novi sijaj!

Andreja Comino
9. 9. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Štiridesetletna Sonja Kardoš prihaja iz Moravskih Toplic. Po poklicu je medicinska sestra v splošni zdravstveni ambulanti.

Štiridesetletna Sonja Kardoš prihaja iz Moravskih Toplic. Po poklicu je medicinska sestra v splošni zdravstveni ambulanti. Zelo je navezana na svojo rojstno pokrajino in jo boli srce, ko vidi, kako je gospodarska kriza prizadela Prekmurje in kako vse propada. »Mnogo podjetij je zaprlo svoja vrata, smilijo se mi ljudje, ki so delali v njih in so ostali brez službe. V številnih primerih sta bila oba zakonca zaposlena v istem podjetju, in le predstavljate si lahko, kako hudo je udarilo družino, ki je naenkrat ostala brez vseh prihodkov,« je bila Sonja sočutna z rojaki.


Sama, pravi, da ima srečo, ker se je odločila za poklic, v katerem bo vedno nekako našla službo. Tako je bilo tudi doslej: dolga leta je delala kot zobna asistentka, nadomeščala je sodelavke na porodniškem dopustu, sama šla dvakrat na porodniško in desetletje je minilo, kakor bi mignil.

Zadnjih deset let pa dela v ambulanti, kjer zelo uživa, saj lahko pomaga ljudem. Odkar sta sinova zrasla, starejši je dopolnil 17 let, mlajši pa jih ima šest manj, ima več časa zase. »Družinski proračun poskušamo povečati z oddajanjem apartmajev in dveh sob. Tako mi dela nikoli na zmanjka," je povedala Sonja.

Več v Jani št. 36, 8.9.2009

Sonja je na preobrazbo prišla s tankimi in posvetljenimi lasmi, na katerih je bilo dva centimetra sivkastega narastka. Frizerju Boštjanu je zaupala, da si zadnje dve leti pušča daljše lase, prej je imela vedno kratke, barvala pa si jih je v različne odtenke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Styling: Tanja Skok
Ličenje: Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor
Lasna kozmetika: z.one
Pričeska: Boštjan Vranješ za B. V. Progressive Hair Club Portorož, oblačila: DDP, Emporium, nakit Claudia, City Park