Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Žena hoče biti siva

Uredništvo
6. 12. 2023, 07.30
Deli članek:

Naš bralec je obupan. Žena je sklenila, da si ne bo več barvala las. 'In zdaj si predstavljajte, kako je to videti, ko sivi narastek rase in rase, naprej so pa sprani oranžni lasje. To ni za nikamor,' je obupan Mitja, zlasti, ker ga čaka službena zabava, na katero so vabljeni zakonci. In kaj naj sedaj? Naj jo pusti doma? Dilema. Pomagajte!

Profimedia

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

Pravijo, da ste ženska revija, ampak jaz vas pa prav rad berem, sodelavke v službi imajo vedno kak izvod na mizi v čajni kuhinji. Porotniki se mi zdite fenomenalni in mislim, da boste tudi meni znali pomagati. Moti me, da si je žena pustila sive lase. Nisva še stara, malo čez petdeset, a žena je v zadnjih letih menda precej osivela. Tako je vsaj rekla vsakič, ko je prišla od frizerja, kjer se je redno barvala: »Frizerka pravi, da sem veliko bolj siva, kot sem bila nazadnje.« Potem je enkrat izjavila, da se ne bo več barvala, da je to strošek, da si bo puščala sive lase. Prej se je dolga leta barvala z bakreno barvo. In zdaj si predstavljajte, kako je to videti, ko sivi narastek rase in rase, naprej so pa sprani oranžni lasje. To ni za nikamor. Postara jo in pogrša. Videti je zanemarjena. Sem ji poskušal to v hecu povedati, pa ni skapirala. Hči je bila bolj neposredna, še tašča ji je rekla, da je kot klošarka. Ona se pa ne premakne. Saj taka, načelna, je bila vedno in to sem pri njej občudoval, ampak zdaj me je pa včasih malo sram. Vsako leto nam v službi priredijo slovesno novoletno zabavo, vedno v kakšnem nobel lokalu, vabljeni so tudi z zakonci in jaz sem svojo ženo vedno vzel s sabo. Letos me pa to prav nič ne mika. Po mojem ve, kako se počutim, me dobro pozna, zato ji malo zamerim, da vztraja pri svojem. Lasje (frizura) naj bi nam bili v okras, se vam ne zdi? Kako naj jo prepričam, da bi se spet pobarvala?

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 49, 5. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!