Zdravje

Dieta ji je spremenila življenje

tp
12. 12. 2015, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ameriška novinarka Kristie Dash je na lastni koži preverila uspešnost priljubljene paleo diete. Po dveh mesecih se je vse spremenilo!

You Tube
Kristie Dash se je s paleo dieto rešila utrujenosti in zabuhlosti.

Kristie se je za dieto odločila predvsem zato, ker se je ves čas počutila utrujeno. Poleg konstantnega primanjkljaja energije so jo pestile še druge težave. Najbolj jo je motilo, da je bila vsa zabuhla in so ji noge zatekale že ob najmanjšem naporu. Tako se je lotila paleo diete in za dva meseca krepko spremenila način prehranjevanja. To je pomenilo, da se je morala odreči stročnicam, mlečnim izdelkom in predelani hrani, svoje jedilnike pa je obogatila s svežim sadjem, z zelenjavo, ribami in morskimi sadeži, nemastnim mesom ter najrazličnejšimi oreščki.

You Tube
Novinarka ne bi do konca zdržala takšnega jedilnika, če se ne bi vsak dan bolje počutila.

Takšna dieta predstavlja pravi izziv – zlasti osebam, ki so uživale predvsem hitro prehrano. Toda Kristie se je odločila, da bo vztrajna in bo eksperiment izpeljala do konca.

Novinarka zdaj zna nadzorovati svoje hlepenje po nezdravih živilih. 

Na koncu sladka nagrada

Dnevni obroki so vsebovali sadje in jajca za zajtrk, ohrovt in vse preostale vrste zelenjave za kosilo ter pečene ribe in piščančje meso za lahko večerjo. Kristie je bila najbolj presenečena nad tem, da se je njena želja po sladkarijah in predelani hrani začela zmanjševati. Novinarka pravi, da tu ni šlo le za običajno dieto, temveč za spremembo načina življenja.

2 meseca je uživala predvsem jajca, zelenjavo, ribe in piščančje meso.

V svojem organizmu je čutila velike spremembe, ki so jo spodbujale k temu, da je zdržala do konca oziroma do svojega dvomesečnega cilja. Nič več ni bila zatečena, dobila pa je tudi svežo energijo, ki je odpravila občutek lenobe. Poleg tega, da se ji je izboljšal vid, se je polepšala njena koža, postala je bolj sijoča in zdrava.

Profimedia
Ribe so bile redno na jedilniku.

Ker se je iz dneva v dan počutila bolje, se je odločila, da bo tudi v prihodnje večkrat uživala tako imenovano paleo prehrano. Kljub temu se je po dveh mesecih nagradila s kolači in drugimi poslasticami.