Zdravje

Zakaj je dobro piti vročo čokolado?

A.P.
1. 1. 2015, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ne samo, da te bo segrela v teh mrzlih dneh, lahko poviša celokupno zdravje. Flavonoidi v topli čokoladi povečajo pretok krvi in kisika v možgane, zaradi česar lažje razmišljamo.

Izboljša delovanje možganov. Poviša splošno zdravje možganov, predvsem njegovo delovanje. Flavonoidi povišajo pretok kisika in krvi v možgane, kar pripomore k boljšemu razmišljanju.

Vsebuje veliko antioksidantov. Vsebuje več antioksidantov kot zeleni čaj ali vino. To pomeni, da vsebuje tudi več antioksidantov kot običajna čokolada.
Je odlična proti staranju, boleznim srca in zmanjša pojavnost raka. Bolj kot je čokolada temna, več antioksidantov vsebuje.

Izboljša razpoloženje. Pomaga v borbi proti stresu, tesnobi in depresiji. Vroča čokolada stimulira sproščanje endorfina, ki pripomorejo k dvigu razpoloženja – paziti morate le, da je ne sladkate premočno.

Dobra je za zdravje arterij. Za to so zaslužni flavonoidi, ki zmanjšujejo riziko srčnih bolezni, znižujejo krvi tlak in izboljšajo zdravje žil.

Pripomore k izgubi telesne teže. Kadar se pije na pravilen način, je vroča čokolada okusna in nizko kalorična pijača, ki lahko pomaga preprečiti vnos sladke hrane, kot so piškoti, torte in krofi.