Zdravje

Bitka z rakom je bila usodna zanjo!

T.P.
11. 6. 2014, 23.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

46-letnica je uspela premagati raka dojke, in sicer tudi s pomočjo posla, ki ji je prinesel veliko denarja. Da ne bi preveč razmišljala o bolezni, je namreč začela prek spleta preprodajati kozmetično kolekcijo.

Profimedia

Britanka Alison Abruneiras (46)  se je odločila za prodajo na eBayu predvsem zato, ker je potrebovala nek hobi, vendar pa je njen konjiček kljub temu, da zanj ni imela potrebne izobrazbe in izkušenj, sčasoma prerasel v milijonski posel.

Ko je začela s terapijo proti raku dojke, je namreč obvezno potrebovala hobi, ob katerem bi pozabila na zdravstvene težave. Tako se je odločila za spletno prodajo. V šestih letih je njena kozmetična linija Nail and Beauty Emporium postala velika uspešnica. Tako se je Alison iz kozmetičarke, ki je tedensko zaslužila okrog 85 evrov, postala milijonarka. Njen posel se je tako razbohotil, da je vanj vključila še moža Amadorja (47) in hčerko Coralio (22).

Profimedia

»Ko pogledam nazaj, se mi zdi prav neverjetno, da se je vse začelo na mojem računalniku v spalnici. Ni bilo lahko, vendar želim sporočiti ljudem, da človek lahko uspe iz nič, če le verjame vase in svoje delo. Če sem jaz uspela, lahko vsak uresniči svoje sanje,« pravi Alison.

Čeprav je milijonarka, Alison ni spremenila načina življenja. 

Prodaja je bila od nekdaj njena velika strast. Z 11 leti je v marketu svojega očeta prodajala kozmetične preparate. Pri 21 se je zaljubila v svojega bodočega moža Amadorja in se preselila v Španijo. Tam je delala kot kozmetičarka, v zakonu z Amadorjem pa je poleg Coralie dobila še sina Amadorja (21), ki nosi očetovo ime, in Luisa (15). Pred devetimi leti se je z družino vrnila v Veliko Britanijo, kjer je nadaljevala z delom kozmetičarke.

Profimedia

Zaslužila že na začetku

Alison je za rakom dojke zbolela pri 38 letih, ko je zaradi bolezni morala prenehati delati. »Ko zboliš za rakom, se počutiš do konca poraženega. Izgubila sem moč in voljo ter padla v depresijo,« se spominja Alison, ki pa je naredila vse, da si je povrnila moči. »Nisem hotela, da bosta moj svet samo rak in kemoterapija, zato sem si našla hobi. »Najprej sem kupovala stvari, predvsem preparate za nego stopal, ki sem jih kasneje prodala naprej. Videla sem, da mi to prinaša profit. Kar sem kupila za 12, sem kasneje prodala za 36 evrov.« Prvi uspehi so Alison tako navdušili, da je z novim poslom nadaljevala tudi po zaključenem zdravljenju.

Profimedia

»Takrat sem že čutila željo po tem, da bi naredila velik posel, zato sem vanj vložila ves denar,« pravi Alison. Ker se je dolgo ukvarjala s kozmetiko, se je odločila za prodajo kozmetičnih preparatov. »Kupila sem za 3.600 evrov kozmetične robe in jo namestila v spalnici, ki je postala moja pisarna. Vse sem prodala v dveh tednih. Tako se je začela moja zgodba o uspehu,« zaključuje svojo neverjetno pripoved podjetna dama.