Zdravje

Recept za enkratno linijo: Hujšajmo s kavo!

Marijana Mandić
3. 12. 2013, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kava bo odstranila odvečno vodo in strupe ter vam v pol ure pomagala zožiti pas do 6 centimetrov! Če si želite napeto in gladko kožo, vložite kanček truda in časa v pripravo kavnih ovojev. Poživljajoči kofein bo prodrl skozi kožo, razširil drobne žilice in pospešil prekrvitev, kar bo opravilo celo s tako hudo nadlogo, kot je celulit. Za povrh pa je kava, če jo nanesemo na kožo, tudi odličen zunanji »diuretik«. Odstranila bo odvečno vodo in strupe ter vam v pol ure pomagala zožiti pas do 6 centimetrov!

Dreamstime

Kavni losjon za luščenje odmrlih celic povrhnjice

Losjon pospeši delo limfnega sistema in opravi z odmrlimi celicami, tako da kavni ovitek še lepše prodre skozi kožo. Idealna za izdelavo losjona je usedlina na dnu popite kave, a če turške kave ne marate, preprosto zmočite sveže zmleta zrnca.

Kaj potrebujete?
-        1/4 skodelice zmlete prave kave. Pazite, da ne boste segli po kavi brez kofeina!
-        3 žlice vroče vode
-        2 žlici olja grozdnih pešk, na voljo pri številnih domačih ponudnikih na spletu
-        1 žlico grobo mlete soli
Priprava: Zmešajte kavo in vročo vodo, da dobite trdno pasto. Počasi dodajte še olje grozdnih pečk in sol, da se sestavine združijo. Lahko olje, ki ima največ nenasičenih maščobnih kislin izmed vseh, najprej zmehča zmes, na obrazu pa vašo kožo. Pasto nanesite na kožo še toplo, in sicer s krožnimi gibi, tako da jo rahlo, prijetno masirate. Masirajte od 3 do 5 minut, ko končate, pa dobro splaknite s toplo vodo in potapkajte kožo z mehko brisačo.
Kavni losjon za luščenje odmrlih celic povrhnjice lahko uporabljate tudi na obrazu, preden nanj nanesete negovalno masko ali kremo, vendar ne več kot enkrat na teden. Pač pa losjon uporabite vedno, ko si zaželite obleči ozko krilo oziroma pred nanosom kavnega ovitka.

Kavni ovitek za telo
Počakajte nekaj minut, da se kar najbolj sprostite, potem ko ste telo negovali z kavnim losjonom.
Potrebujete:
-        1,5 skodelice mletih kavnih zrn
-        1/3 skodelice olivnega olja
-        plastično folijo za ovijanje telesa
-        sveže brisače
Priprava: V skledi dodobra zmešajte kavo in olivno olje. Za 30 sekund postavite v mikrovalovno pečico, da se zmes prijetno segreje. Najbolje bo, da jo nanesete, medtem ko stojite v banji ali pod prho. Kavni shujševalni pripravek začnite nanašati na nogah, nadaljujte na trupu in šele potem pojdite k rokam in prsim. V plastično folijo zavijte vsako nogo posebej, nato trup in potem še roki. Zdaj se lahko uležete na posteljo in ovijete v prijetno segreto brisačo. Počivajte 20 minut, nato folijo odstranite in kavno zmes sperite s toplo vodo. Kožo osušite z nežnim tapkanjem, potem pa nanesite še poljuben negovalni losjon. Kaj še čakate? Skočite v večerno obleko ter presenetite partnerja in prijatelje!
Nasvet
Med 20-minutnim ležanjem popijte vsaj kozarec vode. Ovoje odstranite, če vam postane neprijetno. Kavnih ovitkov vam ne priporočamo, če ste noseči ali imate visok krvni tlak.