Zanimivosti

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin

Oglasna priloga Izbiram svoj poklic
31. 1. 2024, 12.26
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 15.43
Deli članek:

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin (FZAB) beležimo že več kot šestnajst let uspešnega delovanja in neprestanega razvoja. Prve študentke in študente smo sprejeli leta 2007, takrat še kot Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice, do danes pa jih je študij zaključilo že več kot 840. Prepoznani smo po kakovostnem pedagoškem delu, odlični zaposljivosti diplomantov, vrhunskem raziskovalnem delu in mednarodnih povezavah.

FZAB je fakulteta z vizijo, da študentkam in študentom na vseh stopnjah ponudi najboljša znanja s področij zdravstvene nege, fizioterapije, promocije zdravja in drugih zdravstvenih ved. Ob študiju zdravstvene nege na prvi in drugi bolonjski stopnji (magistrski študij Napredna zdravstvena nega) so v našem naboru študijskih programov še priznana programa fizioterapije (prva bolonjska stopnja) in promocije zdravja (druga bolonjska stopnja), doktorski študij zdravstvenih ved (tretja bolonjska stopnja) ter študijski programi za izpopolnjevanje po prvostopenjskem študiju.

Na fakulteti, ki ima sedež na Jesenicah, študijske programe pa izvajamo na Jesenicah in v Študijskem središču Ljubljana, gradimo na bogati dediščini okolja, iz katerega izhajamo. To potrjujemo tudi s poimenovanjem po prvi šolani medicinski sestri pri nas. Angela Boškin je svojo izjemno poklicno pot začela ravno na Jesenicah, s strokovnim delom ter z odnosom do dela, znanja in ljudi pa je dala trajen pečat poklicu in razvoju stroke v Sloveniji. To ostaja naše vodilo tudi danes.

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Doc. dr. Sanela Pivač,
dekanja


Naše prednosti

• Manjša fakulteta, ki se bolj prilagaja vašim željam in potrebam.
• Uveljavljeni predavatelji z bogatim znanjem in praktičnimi izkušnjami.
• Praktično usposabljanje v zelo raznolikih delovnih okoljih. Sodelujemo z več kot 50 učnimi bazami (zdravstvenimi in socialnovarstvenimi zavodi) ter se trudimo, da vam zagotovimo možnosti za izvajanje praktičnega usposabljanja čim bližje vašemu kraju bivanja.
• Možnost spremljanja predavanj prek Zooma (pri izrednem študiju).
Športnicam in športnikom prijazna fakulteta.
• Odličen ugled in prepoznavnost naših diplomantov pri delodajalcih.
• Ugodna šolnina z možnostjo plačila na do 9 obrokov (redni študij s koncesijo je brez šolnine).

Več informacij:
• Jesenice: referat@fzab.si in 04 586 93 61
• Ljubljana: referatlj@fzab.si in 05 93 39 580