Zanimivosti

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje

Oglasna priloga Izbiram svoj poklic
31. 1. 2024, 11.43
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 15.44
Deli članek:

V srcu Velenja, tam, kjer se prepletata inovacija in izobraževanje, stoji Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje. Izobraževalni epicenter predstavlja most med tradicijo in prihodnostjo, kjer se učenje prepleta z ustvarjalnostjo in ustvarja trajne sledi na poti do znanja.

S sodelovalnimi projekti in izobraževalnimi programi spodbujajo izmenjavo znanja in izkušenj ter oblikujejo trajne vezi med udeleženci, ki si želijo slediti poti neustavljivega učenja. Vsak korak, vsaka odločitev, ki jo sprejmemo na križišču poklicnega razvoja, je kot odprt list v knjigi, ki jo pišemo sami. »Izbiram svoj poklic«, ni le stavek, temveč močna izjava o našem osebnem potovanju v svet delovnih priložnosti. To je pot, ki je zapolnjena z vprašanji, a obenem nudi prostor za odkrivanje lastnih strasti, talentov in ciljev.

V razburljivi dobi tehnoloških inovacij se svet dela neprestano spreminja, zato je pomembno, da vaša izbira poklica in izobraževalne ustanove sledi sodobnim trendom in zahtevam trga dela. Robotika izstopa kot eno najperspektivnejših področij. S svojim hitrim razvojem in vseprisotno vlogo v industriji, medicini in vsakdanjem življenju, odpira vrata za raznolike poklice prihodnosti.

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je nosilec licence za organizacijo in izvajanje slovenskega tekmovanja WRO Slovenija, za kvalifikacijo na Svetovno olimpijado v robotiki. Tako bodo spomladi že tretje leto zapored pripravili prizorišče ustvarjalnosti, inovacij in navdušenja - WRO državno tekmovanje. To tekmovanje ne predstavlja zgolj priložnosti za mlade, da preizkusijo svoje veščine v robotiki, temveč je tudi odsev truda in predanosti v spodbujanju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (STEM) med mladimi generacijami. Na WRO tekmovanjih se ekipam postavljajo različni izzivi s področja robotike. Udeleženci morajo zgraditi in programirati robota, ki nato izvaja določene naloge ali rešuje določene probleme. Poleg tehničnih veščin pride do izraza tudi kreativnost, inovativnost ter sposobnost reševanja problemov. WRO tekmovanje omogoča mladim, da razvijajo svojo strast do robotike, se učijo ekipnega dela in razvijajo kritično razmišljanje.

Z vsakoletnimi temami in izzivi spodbujamo udeležence k razmišljanju izven ustaljenih okvirov ter k iskanju inovativnih rešitev. V svetu, kjer se znanje spreminja in razvija z bliskovito hitrostjo, postaja izobraževanje več kot le prenos temeljnih informacij, zato razvijajo programe in projekte, ki poleg prenašanja temeljnih znanj, krepijo tudi komunikacijske veščine, finančno pismenost, vodstvene sposobnosti in prilagodljivost.

Že šesto leto pod okriljem Ljudske univerze Velenje deluje Pattern City - Vzorčno mesto, ki ni zgolj prostor, temveč izkušnja. Obiskovalci Vzorčnega mesta lahko na najsodobnejši način raziskujejo, ustvarjajo in širijo obzorja, saj jim je preko interaktivnih orodij približana sodobna znanost. Strokovna komisija Ministrstva za digitalno preobrazbo je prepoznala, da na Ljudski univerzi Velenje digitalno ni le beseda, temveč življenjski slog, za kar so jim za leto 2023, na področju izobraževanja podelili naziv DigiVzornik.si. Strokovni delavci Vzorčnega mesta Velenje so kot digitalni pionirji, ki s svojo energijo in pristopom vlivajo znanje v vsako digitalno uho, mladi pa se spogledujejo z prihodnostjo na najbolj pisan način. Učenje se ne zgodi v klasičnih okvirih, temveč na lastni digitalni stezi.

Vsak udeleženec, od tistega, ki komaj klikne prvi gumb, do tistega, ki spoznava in oblikuje digitalne vsebine, najde svoj prostor in priložnost za rast. In tako učenci postanejo raziskovalci, problemski reševalci in kreatorji v svojem digitalnem kozmosu. Skozi inovativno didaktiko in učenje je spoznavanje naprednih digitalnih rešitev prilagojeno različnim stopnjam digitalne pismenosti, vsakomur pa je dana možnost, da rešitev spozna. Tako vzgajajo generacijo, ki ne sledi zgolj trendom, temveč jih postavlja.

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje ni zgolj šola, temveč kreativno stičišče, kjer se oblikujejo posamezniki kot ustvarjalni arhitekti svoje prihodnosti. S svojimi inovativnimi pristopi ustvarja prostor, kjer vsak posameznik najde ključ do odklepanja svojega potenciala in kjer se rojevajo vizije, ki oblikujejo jutrišnji svet. Postanite del teh tudi vi.

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje

Titov trg 2, 3320 Velenje

spletna stran: http://www.lu-velenje.si/; https://pattern.city/https://wro.si/
telefonska številka: 03 898 54 50
mobilna številka: 031 781 908
elektronski naslov: info@lu-velenje.si; brigita@lu-velenje.si