Zanimivosti

Bratuškova namesto Goloba? Kdo vse si želi, da bi Roberta Goloba na mestu predsednika vlade zamenjala Alenka Bratušek; kaj o tem pravi Bratuškova

Oglasno sporočilo
8. 1. 2024, 14.00
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 15.10
Deli članek:

Pred predsednikom vlade Robertom Golobom je burno politično obdobje. Po nekaterih informacijah naj bi KPK prihodnji mesec sprejela odločitev glede očitkov, ki jih je zoper njega izrekla nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar.

Nekateri mnenjski voditelji že nekaj časa odstavljajo premierja Roberta Goloba. Med njimi je tudi antropologinja Vesna Vuk Godina, ki ga je k odstopu pozvala že v oddaji Tarča na TV Slovenija, v intervjuju za revijo Ona plus pa je že našla zamenjavo zanj. To naj bi bila kar aktualna ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki že ima premierske izkušnje.

Toda na zadnjih volitvah se Stranki Alenke Bratušek ni uspelo prebiti v državni zbor, njeno politično kariero pa je rešil prav Golob, ki jo je imenoval za državno sekretarko, nato pa za ministrico v njegovi vladi.

V nadaljevanju pišemo o tem, kdo so podporniki Alenke Bratušek, kakšne so njene možnosti in kako sama odgovarja na javna vabila, da prevzame vlado. https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24