Misterij

Je le razrešil skrivnost Bermudskega trikotnika?

J.P.
22. 7. 2017, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Od podmorskih piramid pa do šesterokotnih oblakov - zdi se, da so se znanstveniki in teoretiki zarot domislili domala vseh možnih scenarijev, da bi pojasnili skrivnost, ki je Bermudski trikotnik.

Profimedia
Za vsa izginotja naj bi bila kriva le človeška napaka.

Zaplata morja med Florido, Portorikom in Bermudo, naj bi v zadnjem stoletju terjala več ducatov ladij in letal, s tem pa na stotine človeških življenj. Avstralski znanstvenik pa pravi, da ima za vse to preprosto razlago: človeško napako.

Ne izstopa

Dr. Karl Kruszelnicki je le ponovil, kar že vrsto let poudarjata ameriška obalna straža in Nacionalna uprava za oceane in ozračje. Čeprav nekateri območju pripisujejo nadnaravne kvalitete, pa Avstralec poudarja, da Bermudski trikotnik po številu izginotij prav nič ne izstopa. Odstotek je enak kot kjerkoli drugod na svetu. "Je blizu ekvatorja in premožnega dela sveta, Združenih držav Amerike. Kar pomeni, da je tam več prometa," je dejal Kuszelnicki.

Kot že rečeno, ameriška obalna straža že vrsto let vztraja, da je Bermudski trikotnik le mit. Nič presenetljivega torej, da ga sploh ne priznavajo kot geografsko območje.