Hitro in enostavno

Domači napitki, ki topijo maščobo med spanjem

zf
21. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čudežni napitki so sestavljeni iz preprostih sestavin, ki so vaši vsakodnevni spremljevalci. Njihova kombinacije je tako močna, da so prvi rezultati vidni že po nekaj dneh.

Profimedia
Nenavadna kombinacija dela čudeže!

Podobne obljube vam zagotavljajo številni priročniki za hujšanje in spletne strani, zato razjasnimo nekatera pomembna dejstva že na začetku. Napitki bodo delovali le, če boste zdravo jedli in se dovolj gibali.

Hren poleg ostrih gorčičnih olj vsebuje veliko vitamina C, kalij, kalcij, magnezij in vitamine skupine B, antibiotične snovi ter druge učinkovine, zato je zelo cenjen tudi v zdravilstvu.

Cimet, zeleni čaj in lovor

Priprava: Zavrite 800 mililitrov vode, odstavite s štedilnika, dodajte palčko cimeta ali eno žlico cimeta v prahu, tri lovorove liste in eno veliko žlico zelenega čaja. Premešajte in pokrijte. Pustite 15 minut, nato precedite. Napitek pijte zjutraj na tešče, preden začnete dnevne aktivnosti. Napitek pospešuje prebavo, zato ga je priporočljivo uživati le dvakrat do trikrat dnevno. Zadnji kozarec popijte pred spanjem.

Hren, limona in med

Napitek dela čudeže okoli pasu, prav tako ima številne druge učinke na naše zdravje. Izboljšuje možganske funkcije in krepi spomin.

Priprava: 120 gramov hrena in ingverja dobro sesekljajte. Stisnite sok treh limon in ga vmešajte v mešanico hrena in ingverja. Med mešanjem dodajte še štiri čajne žličke medu in dve žlički cimeta.

Mešanico uživajte dvakrat na dan, najbolje pred jedjo. Bodite dosledni pri uporabi. Pripravek uživajte tri tedne zapored, nato prekinite za en teden.

Ingver

Lovor sprošča telo in duha. Spodbuja prebavo in apetit. Pomaga pri koncentraciji in preobremenjenosti. Spodbuja ustvarjalnost in ugodno vpliva na intelektualno delo. 

Uporabljajte ga čim pogosteje in povsod, saj pospešuje metabolizem in zmanjša željo po hrani.

Priprava: Zavrite liter vode, medtem pa narežite približno pet centimetrov korenine ingverja. Dodajte ga v vrelo vodo in kuhajte še pet minut. Mešanico odstranite z ognja in pustite, da se ohladi. Dlje ko boste pustili ingver v vodi, močnejši bo napitek, zato nikar ne pretiravajte.

Napitek lahko uživate vsak dan, vendar tudi pri tem ne pretiravajte. Če bo okus preveč intenziven, lahko dodate žlico medu.