Napaja nas in dviguje

Vodnar ima skoraj nešteto talentov

bj
21. 1. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Enajstemu nebesnemu znamenju zodiaka, vodnarju, pripisujejo lastnosti vladarja Urana, ki so ga odkrili leta 1781, ko je od Saturna prevzel vladavino nad znamenjem vodnarja.

Profimedia
Vodnar nam iz svoje amfore naliva čudovite modrosti.

Ta oddaljeni planet predstavlja revolucionarne principe, vse hitre preobrate in korenite spremembe. Uran, ki so ga odkrili neposredno pred prelomno francosko revolucijo, daje pečat novi dobi in razvoju sodobnega človeka.

V njegovi domeni so zračni promet, kinematografija, elektronika in vsa moderna odkritja, kakor tudi vsi procesi, ki vodijo k osvoboditvi človeka in napredku civilizacije.

Veliko dobrega

Za vodnarjevo dobo, ki traja 2000 let, ni mogoče jasno določiti, kdaj se je začela, vsekakor pa velja omeniti možnost, da jo opredeljuje vstop Saturna v znamenje vodnarja leta 1991.

Njegov element je zrak s primesjo vode, kar je vidno tudi v likovnem prikazu vodnarja. Predstavlja ga starec (modrec) z enim ali dvema vrčema (amforama), iz katerih teče voda. Ta je tu uporabljena povsem simbolično, saj v amfori navadno hranimo vino, vodo ali druge tekočine, toda stari mož zemljanom daje nekaj drugega – svoje ogromno znanje! Njegovo napajanje je torej bolj duhovno kot telesno, njegova pot je usmerjena k človeštvu in nenehnemu dvigovanju.

Pripadniki tega znamenja so po navadi zelo navezani na svoje prijatelje in veliko pozornost posvečajo odnosom s sodelavci. Uspehe lahko dosežejo v skupinskem delu, v katerem pa bodo vsemu navkljub ohranili lastno samostojnost in njim lastno distanco. Vodnarjev duh je svoboden, noče biti moten in ne prenaša nikakršnih omejitev. Čuti stalno potrebo po komunikaciji, zato nenehno vzpostavlja različne zveze z drugimi ljudmi.

Njegov način življenja in tudi stil oblačenja sta pogosto predmet tujih kritičnih pogovorov in pogosto se zgodi, da ga tisti najbolj konservativni ljudje razglasijo za ekscentrika ali nevarnega čudaka.

Vsi so muhasti

V znamenju vodnarja je rojeno neverjetno število izumiteljev in znanstvenikov, kar jasno govori o njegovi umetniški kreativnosti in raziskovalnem duhu.

Tako moški kot ženski predstavniki tega znamenja so muhastega vedenja, nekonvencionalni in brez kakršnihkoli meja. Ustvarjajo si svobodne zveze, saj so prepričani, da je zakonska zveza nepotrebna obveznost, ki uničuje ljubezen in seje sovraštvo med partnerjema. Privlačijo jih nenavadni ljudje, tako glede zunanjega videza kot tudi glede načina življenja, nagibajo se h kaotičnim zvezam in zapletenim ljubezenskim zvezam kljub vsem jasno postavljenim zahtevam.

Imajo zelo bujno domišljijo in ne primanjkuje jim vedno novih idej, ki jim njihovi partnerji sledijo le z največjo muko, zato lahko kaj hitro nastanejo nesoglasja.

Mnoge nevarnosti

On je bitje avantgarde, avanturizma in nejasnosti, popolnoma posvečen humanizaciji odnosov. 

Neharmonični vidiki pa prinašajo omejitve, ki jih pripadniki tega zračnega znamenja doživljajo kot grobe izkušnje, nevarno in neurejeno življenje ter pomanjkanje pravilnega razsojanja in ocenjevanja. Svoje prijatelje v takem primeru iščejo med sumljivimi ljudmi, prodajalci lažnih idej, sanj in blaga brez pokritja. Dejanja vodnarjev z neharmoničnim horoskopom so praviloma več kot ekscentrična, najpogosteje v njihovo škodo, destruktivna ter obsojena na propad in izgubo. Posledica slabih izkušenj so slaba družba in nezanesljivi prijatelji, ki jim poleg moralnega razočaranja prinašajo tudi napačne posle, materialna situacija teh ljudi pa večinoma izzove še dodatne težave. Finančne omejitve takega vodnarja silijo prav v tak življenjski stil, proti kakršnemu se je vedno boril, ter k teptanju idej in načel, ki jih je tako goreče zagovarjal.