Pismo miru

Lennon in Yoko poslala pismo Titu

uk
5. 12. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na plan je prišlo pismo, ki sta ga slavni pevec in njegova izvoljenka med drugimi poslala Josipu Brozu - Titu. Vsebovalo je izjemno pomembno sporočilo, ki se žal ni uresničilo, pravzaprav izpolnilo.

Profimedia
Lennon in Yoko sta svetovnim voditeljem poslala pisma miru.

Mnogi verjamejo, da je Lennona zaradi njegovega nenehnega prizadevanja za mir v resnici umorila Cia.

Vnukinja Josipa Broza - Tita, 48-letna Saša Broz, je na družbenih omrežjih objavila fotografijo zgodovinskega pisma. Član legendarne skupine The Beatles John Lennon in njegova žena Yoko Ono sta leta 1969 Titu in še nekaterim drugim največjim svetovnim voditeljem poslala pismo. Svetovne voditelje, torej tudi Tita, sta v njem prosila, naj naredijo vse, da bi po svetu zavladal mir. »V paketu vam pošiljava dve živi skulpturi,« sta med drugim zapisala v pismu, »to sta želoda, in upava, da ju boste posadili na vašem vrtu. Upava, da bosta iz njiju zrasli drevesi miru.« »Dajte miru priložnost,« je ob objavi pisma zapisala Saša Broz in tako citirala nesmrtne besede Johna Lennona.

Vojne je konce

Leta 1969 leta sta Yoko in Lennon začela gibanje The War is Over (Vojne je konec). V projektu sta opravljala različne nastope in pošiljala pisma političnim voditeljem po vsem svetu. »Naše revolucionarne brate je najbolj motilo to, da nismo bili proti ničemur. Bili smo samo za stvari, kot sta mir in ljubezen,« je povedal Lennon med performansom v Amsterdamom, ko sta z Yoko en teden preležala v postelji pred novinarji.