Vesolje

Pojavila se je skrivnostna orjaška krogla

uk
21. 11. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znanstvenike po vsem svetu je presenetil posnetek Nase, na katerem se vidi skrivnostna modra krogla, ki se je 'sprehodila' mimo Sonca. In nihče ne ve, kaj je.

NASA
Krogla je po dveh dneh izginila tako skrivnostno, kot se je pokazala.

Tako znanstveniki kot zagovorniki teorij zarot so ostali dobesedno brez besed. Posnetek, ki ga je objavila Nasa, prikazuje orjaško modro kroglo, ki se je nenadoma pojavila pred Soncem. Predmet je prva opazila Pamela Johnson iz Mehike, ki je še sporočila, da se na posnetku vidi, da Sonce reagira na plavo kroglo, in s tem podžgala zagovornike teorij zarot, da gre za umetno strukturo. Šokirani pa niso le zagovorniki zarot, ampak tudi znanstveniki. Posnetek sta posnela dva Nasina satelita, ki krožita okoli sonca. Večina znanstvenikov ugiba, da gre za doslej neidentificiran planet, a je glede na posnetek vidno, da se krogla ne premika. Poleg tega je čez dva dni izginila.

Vesolje je tako ogromno, da nihče ne more napovedati, kaj vse se skriva v njem.

Umetna struktura

Krogla naj bi se prvič prikazala 15. novembra in Pamela je prepričana, da se je takrat Sonce začelo odzivati nanjo. To naj bi po njenem mnenju pomenilo, da gre za umetno strukturo, njen namen pa naj bi bil črpanje energije iz Sonca. Po drugi strani mnogi verjamejo, da če bi šlo res za kaj takšnega, Nasa ne bi nikoli dovolila, da posnetek pride v javnost. A za enkrat dejanskega odgovora na to, kaj je modra krogla, še nismo dobili, saj ga znanstveniki nimajo. Karkoli predmet že je, bomo morali na razlago še počakati, če se bo seveda spet prikazal.