Zanimivosti

Dnevi industrijske robotike 2016

M.J.
30. 3. 2016, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Robotika je izjemno zanimivo področje, katere razvoj gre v smer interakcije med človekom in robotom. In temu področju letošnje leto snovalci dogodka Dnevi industrijske robotike namenjajo še posebno pozornost.

Arhiv Svet24

Namen je DIR 2016 je krepitev sodelovanja med industrijo, fakulteto in študenti, obenem pa omogočiti študentom, da spoznajo podjetja v Sloveniji, ki se ukvarjajo s področjem robotike in iščejo morebitne nove sodelavce.

Arhiv Svet24
Prikaz pakiranja epruvet.

Dogodek, ki se bo odvijal že deseto leto zapored, bo potekal v tednu od 4. do 8. aprila 2016 v avli Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Ker je področje robotike zelo dinamično in se vsako leto zgodi veliko novosti, organizatorji prvi dan namenjajo vabljenim predavanjem strokovnjakov. Letošnje leto bo potekalo predavanje o naprednih robotih v kmetijstvu, predstavljeno bo tudi majhno avtonomno robotsko plovilo, ki izvaja meritve onesnaženosti, lokalnih vremenskih razmer in opozarja na izredne dogodke na morju.

Arhiv Svet24
Masažna roka robota.

Od torka, 5. aprila, do četrtka, 7. aprila, si bo moč ogledati aplikacije, ki so zamisli študentov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in so nastale v sodelovanju s slovenskimi podjetji. Ta vsako leto sodelujejo pri nastanku aplikacij in samega dogodka.

Arhiv Svet24
Sestavljanje tiskanih vezij.

Ogledati si bo moč tudi, kako poteka operacija s pomočjo robota Motoman in haptičnih robotov Omega in 3D kamer. Organizatorji pa letos predstavljajo tudi aplikacijo Robomasaža, kjer bo robot podjetja dodobra sprostil vaš hrbet.

Arhiv Svet24
Da, tudi pikado znajo igrati.