Zanimivosti

Ameriška političarka vošči vesel božič - z orožjem!

T.C.
9. 12. 2015, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Božični čas naj bi bil čas miru, veselja in toplih besed in objemov. A kaj, ko "mir" nekateri razumejo drugače in čisto po svoje.

Idila je popolna. Okrašeno novoletno drevesce, lepo oblečena družinica, ki se prešerno smeji v fotoaparat - le nekaj moti - konkretno velika domača orožarna. Takšna je bila nedavna praznična objava ameriške republikanske političarke iz Nevade, Michele Fiore. Namesto daril v rokah so, kot kaže, pripravljeni na spopad.

Pred nekaj dnevi je Fiorejeva na družabnem omrežju Facebook objavila fotografijo in pod njo napisala: "Dolžnost Američanov je ščititi Ameriko. Preprosto smo povprečna ameriška družna. Z ljubeznijo, Michele."

Po omrežjih je završalo, njena objava pa je ponovno sprožila vrsto žolčnih debat o (pre)lahki dostopnosti in nošenja orožja, ki velja celo za ustavno pravico polnoletnega Američana.

A ne glede na to, da Ameriko vsakih nekaj dni pretresejo številne tragične zgodbe o strelskih pohodih, orožarski lobij pa vsako leto nameni na stotine milijonov za naklonjenost politikov, še posebej radodarno pa podpirajo republikanske politike, ki so že tradicionalno na njihovi strani.

Tako se je eden izmed proizvajalcev orožja že oglasil in se ponudil, da si lahko vsak član Fiorijine družine brezplačno izbere po pet kosov orožja iz njihove ponudbe, oni pa jih bodo zavili in nastavili pod njihovo smrečico.

Ljubko za umret.