Zanimivosti

Divja svinja vstopila v trgovino z otroškimi oblačili

STA/G.G.
11. 5. 2015, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V nakupovalno središče v Hongkongu je v nedeljo zatavala divja svinja, prestrašila nakupovalce in povzročila opustošenje. Šlo je za 25 kilogramov težko in slab meter dolgo svinjo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspeli uspavati.

Twitter

Kot je sporočila policija, je divja svinja prejšnjo v nedeljo zatavala v nakupovalno središče v okrožju Chai Wan, tam pa nato vstopila v trgovino z otroškimi oblačili. Ljudje so zato poklicali policiste, ti pa so nakupovalce in zaposlene evakuirali.

Svinja se je medtem zatekla na galerijo, od tam pa v neko garderobo, okoli deset policistov pa je potrebovalo več ur, preden so jo uspavali. Odpeljali so jo na opazovanje v center za živali, od koder so jo nato spustili nazaj v divjino.

Kot piše časnik South China Morning Post, so v nedeljo zabeležili še en podoben incident. V parku Tsuen Wan so še pred incidentom v nakupovalnem središču opazili divjo svinjo, ki se je odločila zaplavati v tamkajšnjem bazenu. Tudi to so uspavali in vrnili v divjino.

Območje Hongkonga ob množici nebotičnikov v kar 40 odstotkih pokrivajo parki in naravni rezervati. Zato ni nič nenavadnega, da na urbana območja zatavajo divje živali, predvsem pitoni in druge kače. Ko gre za divje svinje, pa mestne oblasti prebivalstvu svetujejo, naj se jim izognejo, saj te napadajo ljudi.