Zanimivosti

Koncert Stopimo skupaj

N.N.
22. 2. 2015, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Društvo Downov sindrom Slovenija in Društvo za Downov sindrom, Planet 47 je v soboto v Cankarjevem domu pripravilo dobrodelni koncert.

Sredstva, ki so jih zbrali s koncertom Stopimo skupaj – ljubezen ne šteje kromosomov, bodo namenili razvojnim programom za otroke in mladino z Downovim sindromom. Koncert so letos pripravili že četrtič, lani so zbrali približno 40.000 evrov.

Ob spremljavi simfonikov RTV Slovenija so med drugim nastopili Uroš Perič, Nuša Derenda, Tinkara Kovač, Jure Ivanušič, Romana Kranjčan in Nino Ošlak. Poleg že uveljavljenih umetnikov so se predstavili mladi z Downovim sindromom, med njimi glasbenica Katarina Šimbera in plesalka Eva Pirnat. Koncert, ki se ga je udeležil tudi njegov častni pokrovitelj, predsednik republike Borut Pahor, sta povezovala Andreja Lazar in Gašper Jarni.

Zbrana sredstva bo društvo Planet 47 namenilo programu Leonardo da Vinci Special, s katerim si prizadevajo za zgodnje odkrivanje in razvoj talentov pri osebah z Downovim sindromom ter poletnemu tečaju samostojnega bivanja in prevzemanja odgovornosti. Sredstva, ki jih bo prejelo Društvo Downov sindrom Slovenija, pa bodo porabili za zgodnjo obravnavo in učno pomoč osebam s sindromom, so zapisali v društvu Planet 47.

Kot je povedala vodja projektov v društvu Planet 47 Gaia Asta, je koncert primer projekta, s katerim bi lahko ljudje s posebnimi potrebami enakovredno sodelovali v družbi. Po njenih besedah z izoliranostjo oseb s posebnimi potrebami vsi izgubljamo pomen in del sebe.