Zanimivosti

Naredite te štiri stvari in postali boste milijonar

M.J.
18. 2. 2015, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Število milijonarjev se je od leta 2012 podvojilo. Kako je to možno?

Arhiv Svet24
Skupna vrednost premoženja hrvaških milijonarjev je ocenjena na najmanj 30 milijard dolarjev.

Število milijonarjev se je v ZDA od leta 2012 podvojilo. In kot pravi John Wasik za vsem stojita zgolj matematika in navade. Obstajali naj bi štirje enostavni načini, katerim je potrebno slediti in boste tudi vi postali milijonar.

1. Privarčujte od 10 do 15 odstotkov svoje plače ali celo več

Več boste privarčevali, prej boste postali milijonar. Osebe, ki jih je 12 let preučevalo podjetje Fidelity Investments, so v povprečju privarčevale okoli 14 odstotkov svoje plače in s tem v povprečju letno privarčevale 13.300 dolarjev. V povprečju so tako v samo dvanajstih letih privarčevale okoli 160.000 dolarjev.

2. Vlagajte v delnice

Milijonarji imajo veliko denarja pogosto tudi zaradi vlaganja v delnice v večih državah. Delnice vam tako omogočajo prihodek. Plačani pa ste zato, ker ste investitor in prevzemate določeno tveganje. Osebe, ki jih je Fidelity Investments preučeval, so imele 75 odstotkov svojega denarja vezanega v delnicah in fondih. Njihov račun se je zavoljo tega letno bogatil s 8,75 odstotno rastjo.

3. Ne dvigujte gotovine

Vaše naložbe niso hranilnik, niti fond za nujne primere. Potrpite, dokler se denar bogato ne oplemeniti.

4. Vplačujete v prostovoljni upokojenski fond

Poleg obveznega je dobro, da poskrbite tudi za upokojenski fond. Nadzorujte svoj denar in vlagajte v fonde čim več lahko.