Zanimivosti

Britanski študent si je komaj rešil življenje pred bikom

uk
17. 2. 2015, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Težko si je predstavljati, kakšen je občutek, ko te napade poltonska žival. Verjetno ima človek občutek popolne nemoči. No, o tem lahko zdaj več pove 20-letni Benjamin Miller. Udeležil se je namreč vsakoletnega teka pred biki, a se zanj ni končalo dobro. Študent je lahko srečen, da je preživel, potem ko je moral kar tri ure preživeti na operacijski mizi. In ni bil edini.

V Ciudadu Rodrigu v Španiji je potekal Carnaval del Toro, ki ga vsako leto obišče več ljudi, čeprav vsaj za zdaj ni tako popularen kot recimo Tek pred biki v Pamploni. A se ga vsako leto udeleži več turistov, ki pa mnogokrat končajo pod rogovi in kopiti teh veličastnih in izjemno močnih živali. Tokrat je skorajda umrl 20-letni Benjamin Miller. Bik ga je ujel in ga z rogovi zabodel v predel nog in zadnjice.

Kirurg, ki je študenta operiral, je dejal, da pogosto vidi hude poškodbe, a takšne, kot je ta, še ni doživel. Millerju so življenje dejansko rešili drugi udeleženci festivala, ki so žival spravili stran od njega. Med festivalom sta bila poškodovana še neimenovana Škot in Španec. Na srečo pa do zdaj ni nihče umrl. Mnoge organizacije proti mučenju živali po svetu se borijo, da bi preprečili teke pred biki, predvsem pa da bi prepovedali bikoborbe. Pri teh namreč živali mučijo, da jih razbesnijo in prisilijo v napad.